Става дума за подготвян законопроект за националните малцинства в Албания,

...
Става дума за подготвян законопроект за националните малцинства в Албания,
Коментари Харесай

Ще се борим за правата на малцинството ни в Албания

Става дума за подготвян законопроект за националните малцинства в Албания, в който са упоменати епични малцинства, като „ египетското “ (има се поради циганско, само че объркването е в „ превода “), само че е пропуснато виталното и съществуващо българско национално малцинство.

Според евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки сходна редакция на текста е неприемлива и неприемлива, не е европейска. Той е ревизирал въпроса и е безапелационен, че въпросният текст е бил обсъждан единствено и само в правната комисия на локалното Народно заседание. Предстои да бъде гледан в понеделник и във вторник в останалите комисии, където са поканени за чуване и представители на българските организации. По този метод сънародниците ни в Албания ще могат да защитят наложителното включване на българското национално малцинство в нормативните текстове на този закон, споделя Джамбазки.

Той още веднъж припомня, че законът не е обсъждан, нито обсъждан, нито гласуван, нито пък е одобряван от Народното събрание на Република Албания, каквато информация се тиражира.

Припомняме, че българските евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев се пребориха и постановиха в годишната резолюция на Екологичен потенциал за напредъка на Република Албания да попадне текст, който прикани държавното управление на страната да признае българско национално малцинство и да отбрани абсолютно неговите права и законни ползи.

Понастоящем използваме всички налични принадлежности, с цел да наложим приемането и записването на българско национално малцинство и отбраната на неговите ползи и в този към момента план за закон, показва евродепутатът Ангел Джамбазки и добавя, че в случай че се наложи, може да бъде оказван напън върху албанските институции. Българският евродепутат е безапелационен, че ще се бори за правата и ползите на българското малцинство. А в случай че проектозаконът стане факт, това ще бъде извънредно вражески жест към България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР