Става дума за онези задръствания, които се образуват в най-неочакваните

...
Става дума за онези задръствания, които се образуват в най-неочакваните
Коментари Харесай

Без повече задръствания в градовете

Става дума за тези тапи, които се образуват в най-неочакваните места и при неявяване на справедливи аргументи. Обяснение за тези "тапи " и способ по какъв начин да бъдат избегнати измислиха учени от университета в Масачузетс.

Математиците вършат специфичен модел на огромна автомагистрала. В рамките на опита учените свързват макети с пружини, като съгласно тях сходен метод разрешава най-точно да се моделира обстановка, в която една кола стартира внезапно да понижава скоростта.

Това принуждава останалите също да натискат спирачките, с цел да избегнат стълкновения. В резултат на всичко това се образува самобитна вълна, забавяща пътния поток за известно време. Според учените в случай че тези талази станат по-малко, то тапите ще намалеят доста.

Тяхното решение е предостатъчно просто. Те споделят, че в случай че всеки лидер съблюдава една и съща отдалеченост с колата пред него, то "тапата " ще се разсее оптимално бързо. За задачата би трябвало да се внесе усъвършенстване в автономността на колите.

Това може да стане посредством специфични сензори, които да предават информация на ръб компютъра. Новата стратегия, основана от екипа от Масачузетс мери дистанцията до колите начело и поддържа оптимална отдалеченост.

Според учените тяхното изобретение ще излезе на управляващите на мегаполисите в пъти по-евтино, в сравнение с градежа на нови автомагистрали и многолентови пътища и по този метод ще бъдат решени така наречен "неочаквани тапи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР