Става дума за лавна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП),

...
Става дума за лавна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП),
Коментари Харесай

Прокуратурата ще събира информация за новите лица в списъка “Магнитски”

Става дума за лавна дирекция " Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), Главна дирекция " Национална полиция “ (ГДНП), Държавна организация " Национална сигурност ” (ДАНС), Националната организация по приходите (НАП), Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Агенцията по вписвания и други държавни органи, от които ще се изиска да дават наличната при тях информация във връзка с петимата прясно глобени. 

 

Сред включените в новата порция наказания на американското финансово министерство попадат Владислав Горанов, Румен Овчаров, упрекнатият в шпионаж водач на придвижване " Русофили “ Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ - Александър Николов и Иван Генов.

 

Санкциите са за “широко присъединяване в корупционна активност в България ”. Прокуратурата обаче не видя неодобрение в новината, а в противен случай - потупване по рамото. Според държавното обвиняване включването на новите лица в листата “Магнитски ” е “открита поддръжка за дейностите на прокуратурата, а също така става дума за имена, които са “познати ” на обвиняването. 

 

Шефът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов съобщи тази заран в ефира на Българската национална телевизи, че против Владислав Горанов би трябвало да бъдат събрани задоволително доказателства, с цел да бъде повдигнато обвиняване.

 

" Ще проверим още веднъж всички данни против тези лица, ще желаяме данни от ДАНС и Министерство на вътрешните работи, тъй като корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни инспекции и проверки на тези лица ", добави Сарафов.

 

Малко по-късно Бойко Борисов се разграничи от Владислав Горанов. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР