Става дума за дружеството “Енерджи Съплай ЕООД. Справка в Търговския

...
Става дума за дружеството “Енерджи Съплай ЕООД. Справка в Търговския
Коментари Харесай

Енергийно дружество, свързано с жената на кандидат-депутат, с глоба от КЕВР

Става дума за сдружението “Енерджи Съплай ” ЕООД. Справка в Търговския указател демонстрира, че негов притежател е Соня Николова - Кадиева - брачна половинка на Георги Кадиев, който е кандидат-депутат в листите на “Левицата! ” в София и Стара Загора. 

 

Според КЕВР сдружението е издало фиктивни нареждания за продажба, с което е постигнало краткосрочно понижение на цената на избрани артикули само в своя полза. По този метод сдружението е основало усещане измежду останалите пазарни участници, че цената ще продължи да спада, което ги е подтикнало да продават на “Енерджи Съплай “ ЕООД електрическа енергия на по-ниски цени от тези, на които биха търгували, в случай че не беше манипулативното държание.

 

След това голословно краткосрочно понижаване на цената, сдружението е отменило своите нареждания за продажба и действително е осъществявало транзакции за покупка на постигнатите по-ниски цени, посредством което е осъществило голословна облага. Това държание се дефинира като реализиране по манипулативен метод на покупко-продажби за разслояване и лъжливи поръчки на пазарен сегмент “В рамките на деня “.

 

С признатото решение Комисията наложи на сдружението неотложно да приключи откритото нарушаване. 

 

Това е второто решение на регулатора за налагане на имуществени наказания на енергийни сдружения за открита операция на пазара на едро на сила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР