Статуята на Маргарет Тачър, издигната в родния ѝ град, беше

...
Статуята на Маргарет Тачър, издигната в родния ѝ град, беше
Коментари Харесай

Статуя на Маргарет Тачър беше залята с червена боя

Статуята на Маргарет Тачър, издигната в родния ѝ град, беше залята с алена багра две седмици откакто мъж беше санкциониран за мятане на яйца по нея, заяви в. „ Индипендънт “

Скулптурата на стойност 300 000 паунда в Грантъм е залята с алена багра, а върху оградата, която я пази, са нарисувани сърп и чук, осведоми

59-годишният началник на университетското звено по изкуствата Джереми Уебстър е санкциониран с 90 паунда за това, че е хвърлил яйца по статуята часове след слагането ѝ на 15 май.

Полицията на Линкълншир съобщи, че оскверняването се преглежда като незаконно увреждане, уточни Би Би Си.

Бронзовата скулптура на някогашната министър-председателка беше сложена на мястото си на хълма Сейнт Питър по-рано този месец макар предизвестията, че ще бъде "замеряна с яйца " и ще провокира освирквания от преминаващите водачи.

Тя е сложена на фундамент с височина 3 метра и е следена от видеонаблюдение, с цел да се сведе до най-малко рискът от вандализъм.

Бившата министър-председателка е родена в Грантъм през 1925 година и умира през април 2013 година на 87-годишна възраст.

Единственият предходен неин монумент в града беше паметна плоча на ъгъла на Норт Парад и Броуд Стрийт, която отбелязваше мястото, където е родена.

Today, the Margaret Thatcher statue in Grantham, England was vandalised with red paint. A hammer and sickle was also spray painted underneath
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР