Статуя на войник от армията на Юга бе бутната в

...
Статуя на войник от армията на Юга бе бутната в
Коментари Харесай

Бутнаха будещ противоречия паметник в САЩ

Статуя на боец от армията на Юга бе бутната в град Дърам, щата Северна Каролина, съобщи Би Би Си.

Десетки души се събраха пред паметника и скандираха "Не на Ку Клукс Клан! ", "Не на расизма! " и "Не не фашизма! " После няколко души смъкнаха монумента благодарение на въже. Статуята, отдадена на Гражданската война от Съединени американски щати, е била издигната през 1924 година пред постройката на кметството на Дърам. На нейния фундамент пишеше "Конфедеративни американски щати ". "Такива монументи не ни трябват ", съобщи уредникът на протестната акция Лон Трен. Събарянето на будещия несъгласия монумент се организира на фона на конфликтите в град Шарлотсвил (Вирждиния) през миналия уикенд.

След изблика на принуждение на расова основа, при които почина минимум една жена, а 30-на души бяха ранени, в щата бе въведено изключително състояние. Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила осъди насилието, упражнявано от всички страни. Въпреки това, стопанинът на Белия дом бе подложен на рецензия и той бе заставен да жигосах крайнодесните кръгове.

Гражданската война в Съединени американски щати сред 24 щата на Севера и 11 робовладелчески щата на Юга (Конфедерацията) е почнала през 1861 година и приключва през 1865 година Жертвите варират от 600 000 до 850 000 и това е най-кървавият спор с присъединяване на Съединени американски щати. След успеха на Севера робството е било отстранено дефинитивно. Въпреки това сегрегацията на чернокожите е траяла до 60-те години на ХХ век. Проблемите на расова и етническа основа към момента не са преодолени, разяснява английската медийна корпорация.

Би Би Си по-късно заяви, че през днешния ден в Бостън, в северния щат Масачузетс, е бил опозорен монумент, отдаден на жертвите на Холокоста. Мъж е разрушил стъклен детайл от монумента и е бил арестуван.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР