Статуя на Маргарет Тачър в родния ѝ град бе замеряна

...
Статуя на Маргарет Тачър в родния ѝ град бе замеряна
Коментари Харесай

Замерят с яйца чисто нова статуя на Маргарет Тачър

Статуя на Маргарет Тачър в родния ѝ град бе замеряна с яйца единствено часове откакто бе свалено покривалото ѝ. Струващата 300 000 паунда скулптура на някогашния английски министър председател в град Грантъм, графство Линкълншър, се намира на триметров фундамент и към нея име краткотрайно заграждение.

Полицията обаче е била извикана откакто протестиращ мъж е почнал да я замеря с яйца. До статуята има камера за минимализиране на рисковете от вандализъм. Полицията не е направила арест, оповестява БНР.

Плановете бронзовата скулптура да бъде издигната на площада пред Народното събрание в Лондон са били отхвърлени, откакто плануваната гала през 2020 година за 100 000 паунда е била подложена на критика, а когато фейсбук група е предложила там да се организира съревнование по мятане на яйца по нея, повече от 13 000 души са показали интерес.

Така паметникът е стигнал до Грантъм. Кметът на града съобщи, че баронеса Тачър постоянно ще остане забележителна част от наследството на Грантъм, без значение, че е считана за противоречива фигура.

" Никога не би трябвало да се крием от нашата история и този мемориал ще бъде обект на полемики за идните генерации ", добави Келъм Кук.

Статуята бе конфигурирана без церемонии, още няма дата за формалното й разкриване. Маргарет Тачър е родена в Грантъм през 1925 година и почива през април 2013-та на 87 години.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР