Статутът на съдиите по вписванията няма да се променя през

...
Статутът на съдиите по вписванията няма да се променя през
Коментари Харесай

Никола Минчев за отношенията Радев-Петков: Чак напрежение не мисля, че има

Статутът на съдиите по вписванията няма да се трансформира през преходните и заключителните разпореждания на бюджета, подсигурява в изявление пред " 24 часа " ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

" Но в последна сметка тези промени няма да бъдат осъществени посредством преходните и заключителните разпореждания на бюджета. Ще се схване различен метод - посредством обособен законопроект, който да мине по законовата процедура ", разяснява той.

" Те просто ще минат по каналния си ред, с цел да могат засегнатите лица да вземат отношение по предложенията, съответните комисии да извърнат внимание на измененията и да имаме един първокласен законопроект ", добавя той. В отговор на въпроса дали това ще породи проблем с изпълнителната власт, Минчев споделя: " И няма да ме скарат с никого, тъй като в последна сметка качественото законодателство е приоритет освен на законодателния орган, освен на членовете на " Продължаваме промяната " в Народното събрание, а и на премиера и вицепремиера. Цялата коалиция държи на това ". По думите му това е общо решение на всички и към този момент е дискутирано. " Работи се сега по обособени законопроекти и когато са подготвени, ще бъдат импортирани ", анонсира Никола Минчев.

В отговор на въпроса дали е налице напрежение сред президента и премиера, парламентарният ръководител отхвърля.

" Чак напрежение не мисля, че има. Нормално е да има разнообразни визии сред две разнообразни институции. Дори е здравословно за страната да се чуват разнообразни отзиви. Не би било

вярно, в случай че всички управляващи са в безспорен унисон по дадена тематика. Така че не мисля, че на хоризонта има раздор сред президент и министър председател ", разяснява Минчев.

И подсигурява, че няма да пуснем предварително Северна Македония в Европейския съюз.

" България няма да отстъпи на натиска на Европа и позицията на изпълнителната власт не е такава. Идеята е да се даде нов подтик на преговорния развой сред България и Северна

Македония и той се случи доста сполучливо при започване на годината. Но това не е резултат на напън, а на предпочитание да се реализира същински прогрес. В наш интерес е интеграцията на Западните Балкани, тъй че дейностите по усилване на връзките сред двете страни и изчистване на всички отворени въпроси следва да се оцени положително ", споделя ръководителят на Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР