Статутът на Германия като един от големите фаворити за титлата

...
Статутът на Германия като един от големите фаворити за титлата
Коментари Харесай

Проклятието на световния шампион отрано надвисна над Германия

Статутът на Германия като един от огромните любимци за купата беше съществено разтърсен още след първия мач на международните първенци в Русия. Загуба на бундестима с 0:1 от Мексико продължи наклонността главните кандидати да изпитват големи компликации на старта.

Нито един от петте тима, определяни за евентуални първенци преди шампионата, не мина безапелационно през първия си дуел. От тях единствено един стигна до победа - Франция, която надигра Австралия с 2:1, само че го направи много по-неубедително от предстоящото и благодарение на благополучен рикошет при победния гол.

Аржентина не съумя да пробие желязната исландска защита, откакто Лионел Меси пропусна дузпа в средата на второто полувреме. Бразилия беше спряна от чудесно проведената Швейцария макар прелестния ранен гол на Филипе Коутиньо. Испания, която единствено ден преди началото на шампионата беше разтърсена от треньорска рокада, изигра мощен мач и беше доста покрай победа против европейския първенец Португалия (3:3).

Петте огромни кандидата сигурно са имало по-големи упования за първите си срещи. За нито един от тях обаче обстановката не наподобява толкоз притеснителна, що се касае за международния първенец. Тимът на Йоахим Льов единствен от любимците беше надигран от своя противник.

" Не мога да допускам какъв брой доста пъти изглеждаха дезорганизирани и бяха контраатакувани. Това не подхожда на Германия. На тях се гледа като на най-добре проведения тим в света ", разяснява анализаторът на " Скай спортс " Гари Невил.

Проклятието на първенеца

Трудното начало не е нещо извънредно за любимците и изключително за първенците. Понякога те съумяват да намерят правилния темп и да стигнат надалеч в шампионата. През 2010 година Испания стартира със загуба от Швейцария, само че по-късно подвигна трофея. През 1990 година Аржентина започва с проваляне от Камерун, само че след това стигна до финала.

The #WorldCup so far:

✅ Ronaldo hat-trick vs. a country that gave him an £18m tax evasion fine
✅ Iran's first WC win since 1998
✅ Messi missing a pen vs a film director
✅ Argentina failing to beat a supermarket
✅ Mexico beating the defending champions

It's been 3 days.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР