Статутът на 31 дка – голяма част от полуостров Акротирия

...
Статутът на 31 дка – голяма част от полуостров Акротирия
Коментари Харесай

Подготвят продажбата на цял полуостров заедно с дюните в Несебър

Статутът на 31 дка – огромна част от полуостров Акротирия в Несебър е изменен на последното постоянно съвещание на Министерски съвет, сподели инспекция на Флагман.бг.

Теренът е на Министерството на защитата и е преобразуван от обществена в частна държавна благосъстоятелност, което разрешава разпореждането с него и осъществяването на покупко-продажби, да вземем за пример продажба.

Решението е изненадващо, тъй като по информация на Флагман.бг става въпрос за огромен имот, дружно с дюните, който се намира в южната част на Несебър. Досега той е употребен за потребностите на бреговата защита, само че се твърди, че е изнемощял от нужда.

Съсобственост в това УПИ имат и реститути, които са съумели да си върнат 2200 кв.м. Оттук нататък те може да подхващат стъпки по изкупуването на целия имот от 31 дка. Реститутите ще са с преимущество като съсобственици в терена и в случай че лицензиран оценител дефинира добра за тях цена на парцела, може да го закупят.

От решението на Министерски съвет не излиза наяве за какво се трансформира статута на терена. В точка 12 от съвещанието на 4-ти ноември се прецизира единствено, че парцелът не е необходим на военните.

„ За МО и Българската войска отпада нуждата от използването на парцели като обществена държавна благосъстоятелност, а като парцели - частна държавна благосъстоятелност, с тях могат да се правят разпоредителни дейности, според Закона за държавна благосъстоятелност и правилника за използването му “, написа в претекстовете за решението в уеб страницата на Министерски съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР