Статусът ми не беше Отваряйте кръчмите и дискотеките – аз

...
Статусът ми не беше Отваряйте кръчмите и дискотеките – аз
Коментари Харесай

Ицо Хазарта към здравния министър: Имаш интелект, но са те избрали за министър, това обезсмисля последното

Статусът ми не беше " Отваряйте кръчмите и нощните заведения " – аз не съм душевно болен и ми е ясно, че сега на никое място в Европа няма отворени нощни заведения. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ рапърът Ицо Хазарта, във връзка негов пост във Facebook, провокирал необятен отзив. В поста Хазарта подлага на критика министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов поради изявлението му: " Ресторантите и заведенията не са ни приоритет ".

" Много е рейтингово да кажеш: „ Стига си ревал, има и по-важни от теб “. Тези хора – ресторантьорският отрасъл и заведенията - задават елементарен въпрос: Кажете при какви условия вероятно бихме имали опция да работим – когато заболелите паднат под 100 дневно или под 5 дневно. Отговорът от властта и от обществото нормално е стига сте ревали “, разяснява изпълнителят.

Той се обърна още веднъж към здравния министър: „ Виж приятелю, ти си на моите години почти, избрали са те, станал си професор по медицина, значи имаш висок разсъдък. После са те избрали за министър, което ненапълно обезсмисля предходното ми изречение. Не мога да приема, че на такова равнище той може да каже, че някой българин не е приоритет, всеки е приоритет, всички сме подвластни един от различен. На времето един политик решил, че евреите не са му приоритет. И въпреки да е друго резултатът може да е еднакъв “.

Той отговори и на мнението на някои, че не е задоволително способен да разяснява сходни неща в рецесия:

„ В сегашното държавно управление, доколкото знам - екоминистърът е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител, министър-председателят е бил телохранител на по-предишния. Нека не си мислят хората, че го споделям с отрицателен отенък. Казвам го като доказателство, че във всяка една специалност може да има читави управници поради верните решения, взети в верния миг “, сподели рапърът, под чийто пост има 20 хиляди реакции.

Според Ицо Хазарта не може и да се приказва за преквалификация, само че му е ясно, че няма да се отворят нощни заведения и кръчми.

„ За преквалификация постоянно приказват хора, които не са го правили в никакъв случай. Често приказваме за администрацията – най-често имаме дама или господин, при които отиваме в държавно институция, в случай че са в въодушевление споделят: добър ден, дават бял лист, пишеш си трите имена, пишещ и ЕГН, бият щемпел и го поставят в чекмедже. После си гледат в телефоните, не е ли редно тези хора да се преквалифицират, а не хората, които са се „ набълбукали “ с заеми и се пробват да вършат бизнес. На администрацията ѝ подвигат и заплатите, на тях освен че не е им е неразрешено да работят “, разяснява още Хазарта.

Рапърът съобщи, че доста би желал да се имунизира и не неглижира ковид.

Но до момента в който пристигна моят ред, или вируса няма да го има, или мен, разяснява Ицо Хазарта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР