Статус на депутата от БСП Таско Ерменков във фейсбук за

...
Статус на депутата от БСП Таско Ерменков във фейсбук за
Коментари Харесай

Статус на Таско Ерменков във Facebook предизвика напрежение в парламента

Статус на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков във фейсбук за изборите за президент в Русия провокира напрежение в Народното събрание и докара да замяна на реплики и скандал и.
 
„ Днес Крим гласоподава за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин . Ало, Съединени американски щати , Федерална Република Германия , Франция , Европейски Съюз , в края на краищата чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим сподели своята тежка дума, а вие, както го беше споделил Христо Ботев: "...а вий... вий сте идиоти ! “, гласи написаното в обществените мрежи от Ерменков.
 
Това изявление стана мотив в декларация пред пленарната зала ГЕРБ да изискат пояснение дали това е позиция на Българска социалистическа партия, или единствено на Таско Ерменков.
 
Разбирането на ГЕРБ е, че връзките сред България и Русия би трябвало да стъпват на прагматична и взаимноизгодна основ а, а не да се базират на усеща, каквито са любовта и омразата, съобщи в декларация от името на парламентарната група депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
 
Изказването на Ерменков нарушава българския народен интерес и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се построяват българо-руските връзки “, акцентира Тома Биков.
 
Според ГЕРБ това изявление продължава една рискова антиевропейска наклонност , която се развивала от две години в най-голямата опозиционна партия в България.
 
Съединени американски щати, Германия, Франция и целия Европейски Съюз са наречени идиоти. Припомняме, че точно тези страни и Европейски Съюз като цяло са главен и единствен поръчител за националната сигурност на България, по този начин и за икономическото и обществено развиване на страната “, уточни Биков и съобщи, че в изявлението на Ерменков се показва цялостна поддръжка за анексията на Крим от страна на Русия, което опонира на българската държавна позиция, само че и на българския народен интерес.
 
„ Оставяме без коментар последните изборни резултати в Русия, както не сме си разрешавали да разясняваме изборни резултати, в която и да е страна отвън нашата “, сподели той.
 
Използването на името на е дин от най-големите български поети Ботев в подтекст , който няма нищо общо с творчеството му или концепциите, които изповядва, приказва за литературна и функционална неначетеност “, счита Биков.
 
„ Т аско Ерменков става част към този момент от вашата комунистическа партия за излизане от НАТО и Европейски Съюз “, съобщи от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Не се забави и отговорът на Таско Ерменков, който дефинира рецензиите на ГЕРБ към него като изтощение на ръководещите да избягат от свадите, които те творят.
 
„ Да измислят такива, да ги тиражират, с цел да стане ясно на всеки българин, че тази партия от дълго време трябваше да слезе от власт “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и добави:
 
Това, което пиша аз във фейсбук, го пиша вечерно време по къси гащи, с фланелка и на компютъра на коленете си по този начин, ч е няма по какъв начин да бъде партийно мнение това нещо “.
 
Той бе безапелационен, че това не е метод за водене на политика. „ Скандалите , които тресат обществото - НЗОК, ЧЕЗ, Законът за Наказателен кодекс, няма по какъв начин да ги замажат с един Таско Ерменков “, сподели той.
 
„ Вместо да се занимаваме с значимите проблеми на България, вместо да търсим по какъв начин да се вземат решение тези проблеми, които към този момент са в ущърб на националната сигурност като ЧЕЗ, т ърсим метод, по който да окаляме хората, които ще покажат истината за ЧЕЗ. Тази истина ще стигне до Европа “, счита още Ерменков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР