Статуквото ще се промени, когато БСП спечели изборите, състави правителство

...
Статуквото ще се промени, когато БСП спечели изборите, състави правителство
Коментари Харесай

Вигенин: Статуквото ще се промени, когато БСП спечели изборите

Статуквото ще се промени, когато Българска социалистическа партия завоюва изборите, сформира държавно управление и осъществя "Визия за България ". За да реализираме тази смяна България би трябвало да изпрати колкото се повече социалисти в европейския парламент. Целта ни е да спечелим тези избори и считаме, че тя е постижима, тъй като по принцип ръководещата партия рядко печели европейски избори - до момента не е печелила европейски избори. Това сподели в "Офанзива с Любо Огнянов " Кристиан Вигенин, секретар на Парламентарната група на Българска социалистическа партия.

"Обикновено европейските избори са начало на смяна на ръководството в страната. Смятам, че същото ще се случи и в този момент през 2019 година - никои избори не са предрешени. "Визия за България " и платформата за европейски избори са част от една действителна смяна - и тук,и в Европейски Съюз ", акцентира някогашният външен министър.

По думите му няма никакъв опит за лустрация на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев в условията към претендентите на Българска социалистическа партия за евродепутати. "Трябва да уточним, че няма такава дефиниция в нашето решение - просто ние чакаме българските евродепутати да не поддържат Истанбулската спогодба. Говорим за напред, няма ретроактивност. Очакваме претендентите ни да стъпват на решенията на партията и на Конституционен съд, съгласно който Истанбулската спогодба опонира на Конституцията ни ", изясни Вигенин.

Според персоналното му мнение "председателят на ПЕС (Станишев) има място в идващия европейски парламент, той по този начин ще бъде по-ефективен да пази ползите на страната ". Той отхвърли като несериозна вероятността "партията, която го е излъчила за ръководител на ПЕС, в този момент да му попречи да бъде евродепутат. "

За избора на нов изтребител Ф-16 Вигенин посочи, че "в нито един миг не сме казвали за какъв аероплан сме, само че сме срещу метода, по който държавното управление извърши този развой: методът беше неверен, резултатът - спорен, и не можем да допуснем да бъде даден празен чек на държавното управление ", сподели Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР