Стационарни камери ще бъдат монтирани в бъдеще на пътя Стара

...
Стационарни камери ще бъдат монтирани в бъдеще на пътя Стара
Коментари Харесай

Каруци превръщат пътя Стара Загора – Казанлък в отсечка на смъртта

Стационарни камери ще бъдат инсталирани в бъдеще на пътя Стара Загора – Казанлък, където в неделя почина моторист поради излязла на пътя крава. Това споделиха от „ Пътна полиция” – Стара Загора пред БТВ.

От община Мъглиж обаче упорстват да бъдат сложени мантинели на злощастния път, защото това не е първият драматичен случай поради излязъл на платното добитък. През декември 2018 година двама души губят живота си, откакто на пътя се появява необозначена каруца. През февруари 2019 година край Тулово се случва подобен случай с кола и кон.

„ Наистина доста станаха жертвите на този пътен сектор. Община Мъглиж е подхванала пакет от ограничения и част от тези писма бяха адресирани към тогавашния изпълнителен шеф на АПИ, в които ние поискахме да бъдат инсталирани защитни средства мантинели на към три км от урбанизираната територия на село Тулово – там, където има заведения и състезателен комплекс, на който се играят футболни срещи всеки уикенд”, сподели кметът на община Мъглиж Душо Гавазов.



По думите му от АПИ отказали с аргумента, че разноските за тази активност би трябвало да бъдат направени за сметка на общинската администрация. Според шефа на Оперативна програма – Стара Загора Илия Златев обаче отводът на АПИ е въз основата на нормативни разпореждания, които би трябвало да се съблюдават.

„ Става въпрос за мантинели в регулационните граници на обитаемото место, а не по Републиканския път отвън обитаемоте места. Мантинелите не са средството, което ще реши излизането на животни на пътя”, разяснява Златев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР