Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comДобре,

...
Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comДобре,
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Добре, че Тръмп не е видял пристигането на Бойко Борисов и делегацията му

Статията е оповестена и във Facebook страницата на Кеворк Кеворкян

kevorkkevorkian.com

Добре, че Тръмп не е видял идването на Бойко Борисов и делегацията му. Иначе щеше да си каже: Този пич с дънките ли е купил осем самолета, доста е разпилян, да не направи някоя простотия с тях.
Каракачанов е пичът с дънките, които едвам укротяват корема му – по този начин той като че ли дава знак и на генералите да качат по двайсет кила над нормата.
С кореми ли ще биете врага, по дяволите?

С това малко наблюдаване, някой по-нервен коментатор може да завърши с визитата на ББ при Тръмп.
Но ние да продължаваме, извън, откъм дънките - във вътрешността – и да си кажем, че, да вземем за пример, „ стратегическото ни партньорство “ с американците ще наподобява най-малко външно по-прилично, когато след Бойко от самолета слязат петима юнаци, пипнати с усет, а не като че ли са някаква тайфа, която отива да обира казино в Лас Вегас.

Защо се мотат по дънки, какво се крие зад тази видимо незначителна дреболия? Дали по този начин не придвижват тукашната си разхвърляност и немарливост, където завърнат. И американците ли ще завоюват с шкембетата си?

При съвсем тоталната мизерия у нас, изцяло редно е Властниците ни да са изтупани до съвършенство.
Иначе свръх-практичен човек като Тръмп би се запитал, къде отиват тогава париците на народа.

Но и той, при целия му опит в покупко-продажбите, също не беше изкусен до край - оказа се, че не знае чия благосъстоятелност е АЕЦ Белене, мислел, че е съветска централа.
Хубаво щеше да бъде да си остане с това подвеждане, тъй като види ли, че Путин има пръст в нещо, Тръмп гледа да не се завира много- доста там. Сега научи истината и това може да постави началото на несравним караманьол: съветски реактори, американско гориво и прочие – въобще, всички условия централата да гръмне още преди да е открита.

От Меморандума, който бе подписан – в случай че ни е предаден правдиво – като цяло лъха на доброжелателност, присъща на хартиите, които можеш да подпишеш със затворени очи, тъй като не носиш никаква отговорност, можеш да ги подпишеш и по дънки.

В него нито една дума няма за съветски газ - това наподобява необичайно, обаче към този момент се уточнихме, че Тръмп гледа да не си поставя пръстчето там, където не би трябвало. Това е най-ценната поука от тази среща, като че ли.
Бойко го и сподели напълно ясно: в нито един миг от визитата не е ставало дума за трета страна. Само са си мислили за нея от самото начало.

Тръмп като че ли не знаеше, че са ни продали Ф-16 – или е не запомнил, тъй като загатна Ф-35. А може би, като умел предприемач е направил тъничък намек, така че сложете настрани още 2-3 милиарда.

Бойко пък не помни заканата си да научи от Тръмп, по какъв начин и защо го е топил Цветанов. Срещата му в централата на Републиканския институт беше толкоз скована, че несъмнено е решил да не ги плаши повече с непотребни въпроси.
И там се държа като хазаин, както, прочее, и в Белия дом - по някое време взе да насочва Тръмп, от кое място да минат за по-напряко.
Дори посегна да го прегърне – и е изцяло допустимо тъкмо в този миг американският президент от уплах да е не запомнил някои от сламките, които са му подготвили/прочели съветниците му.

Бившият американски дипломат в София Пардю съпостави Тръмп и Бойко, както постоянно с деликатността на старшината от „ Полицейска академия “. Той си е подобен - постоянно, когато приказва обществено, се чува тропането на ботуши.
Според него, Тръмп и Борисов доста си приличали – струва си да го цитираме тъкмо:
„ И несъмнено чудесно ще се схванат. И двамата залагат на национализма и на един избран, недодялан популизъм. И двамата не обичат свободните, самостоятелни и настъпателни медии. Според мен, Борисов е по-хитър и доста по-успешен в своята инстинктивна политика вкъщи, в сравнение с Тръмп. Само дето управлява по-малка страна. “

По-хитър от Тръмп и доста по-успешен - подобен комплимент даже Бойко не е сънувал, а той има много освободено въображение.

„ Този човек няма умора… Цапардосаш го по главата, а той си продължава бодро напред. Дори не осъзнава, че е бил ударен… Беше си просто той – и като че ли нямаше какво да бъде добавяно към това…
Наясно ли бе, къде го бе сложила историята… Върховното му блаженство бе заразително, животът му се струваше безоблачен, беше оптимист – най-малко във връзка с себе си… Беше подготвен да ласкае, насочваше цялото си внимание към теб… Беше и необикновено деятелен – „ Да го създадем “, каквото и да е то, „ Да го създадем “… Имаше нюх за слабостите на съперниците му и за най-съкровените им желания… Беше рекламен сътрудник на себе си… Той единствено искаше да бъде обичан… Търсеше медийната обич наред… Приемаше всичко лично… Решението му за всичко: минаване напряко… Част от електората няма да се отдръпна от него, даже той да простреля човек на улицата… Иска най-много да бъде харесван… Има фундаментална и остра потребност да бъде харесван и всичко за него е борба… “

Е, наподобяват ли си американският владетел и нашият човек? Можете сами да си отговорите. /Цитатите са от биография на Тръмп./

Все не ми излиза от мозъка, към този момент близо двайсетина години, един отговор на Бойко от първото ми изявление с него. Питах го – „ Какво е Адът? “
„ Не съм бил още там – беше отговорът му. – Може пък да е хубаво. Представи си, че тука е Адът! “

Като го виждам по какъв начин се държи в Белия дом, този човек и в Ада ще се разпорежда по роднински.

Може да го ненавиждате и в червата си, само че би трябвало да признаете, че аранжира визитата си чудесно – доста преференциално за себе си и без забележими провали за страната ни.
Като оставим настрани срещата му с Тръмп на „ четири очи “, която, в действителност, станала на „ осем очи “ поради наличието на вицепрезидента Пенс и на държавния секретар Помпео.
За нея ББ споделил на публицистите, че „ доста го натискали, само че той не им се дал “.
За какво са го натискали – някой ден можем да научим това от различен биограф на Тръмп.

Само едно нещо може да е помрачило настроението на „ двойника “ на американския президент: истеричното кудкудякане на някои от съпътстващите го журналистки – което несъмнено е било отвратително даже при неговият неповторим вкус да бъде ухажван; някои от тях би трябвало да ги слушаш с противогаз.

Учудих се на едно изказване на Елена Поптодорова, тя даже го повтори, с цел да се чуе отчетливо: до момента в който ББ превземаше без старания Белия дом на Тръмп, дамата ни убеждаваше, че в алъш-вериша с Вашингтон по-важната роля има посолството му в София.

Обяснението пристигна от Бойко, само че съвсем никой не му отдаде нужната тежест: в края на визитата си помолил Тръмп да поддържат връзка към този момент без медиатори.
Дали най-накрая е схванал отровната роля на локалните лекета, които от три десетилетия изкривяват българската картина – и без друго порядъчно нечиста.

Много неща у нас се тълкуват/изкористяват с дейното присъединяване на тия донори на лъжата. Нелепо е американското посолство – при всичките му искания – да се доверява на човек като Прокопиев, примерно, да приема за нещо обикновено един мръсен „ приватизатор “ да им бъде консултант.

Всъщност, въпросното посолство има наивността да остави „ българската истина “ да бъде приватизирана от един вид, който целият е овъртолен в всякакви далавери/съдебни каузи.
Не желая да бъда прекомерно нелюбезен, по тази причина няма да попитам – за какво го прави американското посолство?
Защо се оставя да бъде оплетено от отровната паяжина на видове, на които българското общество, в огромната си част, гледа с подбив, а даже и презира.

Що за дипломация/политика е да приемаш като свои довереници лица, които искрено сквернословят Българското?
Направете една загадка анкета, какъв брой костват „ вашите “ хора – и ще останете изумени от резултатите.

Когато подправеният евреин Соломон Паси мърсува с православието, това отблъсква хиляди българи от вас – тъй като той се продава/афишира като основният локален американофил.
Хора като него отчуждиха болшинството българи от полезностите ви, изключително духовните, които бяха толкоз търсени в годините на тоталитаризма.

Накарайте да ви преведат скверната фраза на Соломон „ Майната му на православието “ – и решете най-сетне, задоволително ли е за вас, за ценностната ви система, да се обругава толкоз цинично/дивашки една вяра.
В края на краищата, вие не сте окупатори, а другари – по този начин най-малко твърдите. Но това ваше изказване би трябвало да премине инспекцията и на въпросната хула.

Хайде, някой/Елена П. е „ приватизирал “ едно кремче – „ майната му “. Други ваши избраници обаче желаят да присвоят връзките ви с един народ.
И, в края на краищата, в случай че това ви се вижда обикновено, окичете Соломон с едно медалче за проявена смелост в тила на Врага, който по една случайност е личната му страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР