Статията е базирана на обръщението на YH Lee, глобален маркетинг

...
Статията е базирана на обръщението на YH Lee, глобален маркетинг
Коментари Харесай

Мечтатели с цел: как да общуваме пълноценно с първото истинско цифрово поколение в съвременния свят

Статията е основана на обръщението на YH Lee, световен маркетинг шеф на Samsung Electronics, по време на Cannes Lions 2019
  Смяната на поколенията е огромно предизвикателство за всеки бранд. Кое е новото потомство? Какво го стимулира? С какво се разграничава от останалите? Сега би трябвало да се приготвим за поколението Z (Gen Z) – младежи, родени след 1996 година, които сега се причисляват към работната мощ в световен мащаб и са се трансформирали във значима група консуматори.

Повечето хора, с които беседвам, се изненадват, когато им кажа, че поколението Z към този момент наброява близо 2.5 милиарда. Това е повече от необятно обсъжданите „ Милениали “ (поколението Y). За нас в Samsung, смяната в поколенията не е нищо ново. Тази година ние означаваме своята 50-та годишнина като компания и познаването на нашите консуматори – техните потребности, стремежи и желания – постоянно стои в центъра на нашите нововъведения. По мое мнение, Samsung не е просто компания, която основава технологии.  По-скоро считам, че сътворяваме принадлежности, от които хората имат потребност, с цел да реализират повече и повече.

И въпреки всичко, с всяко ново потомство, ние би трябвало да преосмислим по какъв начин можем да вършим това допустимо. В последна сметка, връзката сред бранд и консуматори непрестанно се трансформира, и би трябвало да се запитаме: какво би трябвало да създадем, с цел да останем свързани?
Поколение на мечтатели
Всяко потомство е неповторимо и поколението Z не прави изключение. Но мисля, че ще е потребно да споделя някои от нашите наблюдения над това ново потомство, тъй като имам вяра, че техните полезности и мотивация са доста близки до тези на Samsung.

Започнахме проучването си с въпроса кои са представителите на поколението Z. Да, те са доста разнолики и неповторими, само че какво е общото сред тях, което ги води напред? Какво ценят най-вече? Направихме разнообразни изследвания и разговаряхме непосредствено с доста от тях, деликатно слушайки какво ще ни кажат.

Това, което научихме е, че поколението Z е извънредно стабилно и гъвкаво. Те израстват по време на стопански спад и световна рецесия – само че в никакъв случай не губят вяра. Всъщност, те са уверени, че ще трансформират света към по-добро.

Да, те са мечтатели, само че мечтатели за. Знаят какво желаят и откровено стоят зад убежденията си. И чакат същото от марките. Те мечтаят с обсег и ние би трябвало да мечтаем дружно с тях.
Ерата на „ преживяване на историята ”
За това ново потомство от носители на смяната не е задоволително марките да основават единствено страхотни артикули или услуги. Поколението  Z се интересува от полезностите на марката и по какъв начин те се съизмерват по отношение на техните лични. 77% от тях имат вяра, че „ да правиш положително “ би трябвало е неразривна част от ръководството на всеки бизнес. Това значи, че марките към този момент не могат просто да се концентрират върху „ описване на история ”, защото към този момент сме в ерата на “изживяване на историята ”.

Ние в Samsung несъмнено обмисляме по какъв начин личните ни полезности се вписват в полезностите на новото потомство консуматори.

Gen Z е потомство, което мечтае да трансформира съществуващи граници – ние също. „ Do What You Can’t “ е нашето сплотяващо мото. То въплъщава нашите убеждения и ценности  като бранд и мисля, че съвършено импонира на възгледите на поколението Z.

С фокус върху непрекъснатите нововъведения, ние продължаваме да преследваме нови благоприятни условия и да сътворяваме преживявания, които биха могли да трансформират живота на хората.

Това излиза надалеч отвън чисто сферата на технологиите. Става въпрос за добавената стойност, която даваме на потребителите си. Независимо дали това се реализира посредством приложението с виртуална действителност Be Fearless/Бъди безстрашен/, което подкрепя хората да се оправят с най-големите си страхове като боязън от говорене пред аудитория или боязън от високо, или пък с приложението Samsung Blind Cap, което дава опция параолимпийските плувци да получават сигнал от своите треньори по кое време да се извърнат в края на дължината си.
Промяна на съществуващите граници
Поколението Z е първото същинско цифрово потомство в историята на човечеството. Те не познават живота без интернет и потреблението на технологиите за тях е нещо изцяло естествено. Намирам това за в действителност вълнуващо, защото непоколебимо имам вяра, че те ще отключат капацитета на нашите технологии, както никое друго потомство до момента.

  Те ще употребяват технологиите, с цел да доближат нови небеса и ние ще сме компактно до тях в това странствуване.

Ние се свързваме с тях, помагайки им да съумяват. И това стартира с нещото, което вършим най-добре: да слушаме и да разбираме. Искаме да им помогнем да реализират цялостния си капацитет с какъвто и да било инструмент, умеене или потребен съвет, от който се нуждаят.

Но поколението Z се стреми да бъде допустимо най-разнообразното и многоликото и Samsung е световният бранд, който би трябвало да се погрижи за всяка обособена персона  в световен мащаб. Във всеки район, страна и даже общественост, би трябвало да използван полезностите си на локално равнище и да отговорим на самостоятелните потребности.
Един трогателен план се осъществя в Kings Cross, Лондон, и той ще покаже на процедура по какъв начин наподобява това.
Samsung основава ново пространство в регион, който към този момент е претърпял огромни промени, оставяйки чувството за прекратена връзка със света у някои локални. Ние желаеме да помогнем – не посредством наставление на решения, а посредством слушане и подкрепяне, там където е належащо. Именно по тази причина не си представям Samsung Kings Cross като магазин, а като събирателна точка на просвета, нововъведения и познания. Дори наемаме чиновници, които приказват всички разнообразни езици, говорени от локалното общество – в това число британския жестономичен език, защото наоколо има огромно учебно заведение за хора с повреден слух.

Ние ще се вслушаме в това ново потомство и ще им помогнем да развиват позитивната смяна, да осъществят капацитета си, да бъдат виновни жители и да мечтаят…с цел.

Целта ни е да бъдем същински и автентичен, актуален бранд, който съответно комуникира с поколението Z. Уверенa съм, че можем да го реализираме, тъй като обществената цел постоянно е била част от гените на Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР