Статия, посветена на новия премиер Кирил Петков, се появи във

...
Статия, посветена на новия премиер Кирил Петков, се появи във
Коментари Харесай

RFI пише за Петков: „Мистър Пропър“, който върви към вдигане на ветото срещу Скопие

Статия, отдадена на новия министър председател Кирил Петков, се появи във френското интернационално радио Radio France Internationale. В материала Петков е избран като „ изненада “ и се отделя съществено място на това, че е живял в Канада и създава пробиотици. Според френските публицисти, Петков у нас е бил общопризнат като „ златно момче “, тъй като бил процъфтяващ. „ Това въодушевление от триумфа е нещо извънредно значимо в България, в едно нежно общество, в страна, където младежи избират да емигрират, тъй като е останала без бъдеще. Така че да си съумял човек, почнал от нулата и минал през Съединени американски щати и Харвард – е доста мощен мотив “, написа медията.

Северна Македония: Към повдигане на ветото

Специално място в материала е отделено на Северна Македония и упованията страната ни да се откаже от претенциите си към Скопие, с цел да бъде отворен пътят към Европейски Съюз.

RFI дефинира Петков като проевропеец, който е решил да подходи към една извънредно сензитивна тематика в страната ни: Влизането на районен съд Македония в Европейски Съюз, против което, съгласно французите, България е срещу.

Френският историк Надеж Рагару разяснява, че тактиката, която Петков е възприел, е да не се концентрира в историята, а да предложи действително икономическо взаимоотношение сред двете страни. „ Надеждата е, че посредством ентусиазма, който беше генериран, ще е допустимо в идващите месеци да се придвижим напред към премахването на ветото “, разяснява тя.

Медията се базира на изявлението му във Financial Times, че си дава 6 месеца да затвори проблема.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР