Статистиците отчетоха, че това е най-неопитната единайсеторка на Англия от

...
Статистиците отчетоха, че това е най-неопитната единайсеторка на Англия от
Коментари Харесай

Емоционалното сбогуване на Рууни и дебютни голове зарадваха Уембли

Статистиците регистрираха, че това е най-неопитната единайсеторка на Англия от 37 години. Калъм Уилсън и Люис Дънк дебютираха, а всички титуляри имаха общо 94 мача за Трите лъва - по-малко от срещите на Рууни.

В състава на Съединени американски щати имаше някои непознати имена, само че и футболисти, които са добре познати в Англия, отпред с някогашния вратар на Астън Вила Брад Гузан и бранителя на Нюкасъл ДеАндре Йедлин. Крилото на Борусия (Дортмунд) Кристиан Пулишич и сина на Джордж Уеа - Тимъти, също започнаха от първата минута.

Домакините подходиха нападателно, а Бен Чилуел беше извънредно деен в първите минути. След центриране на Александър-Арнолд и удар с глава на Деле Али топката срещна гредата, само че страничният арбитър бе вдигнал флага за засада. В 9-ата минута Гузан сбърка и сложи началото на контра на домакините, при която Джеси Лингард откри Уилсън, само че нападателят не можа да насочи прекрасен удар.

Джейдън Санчо непрекъснато тормозеше отбраната на " янките " и голът беше въпрос на време. Гостите сътвориха единствено едно чисто състояние до почивката, само че Джонатан Пикфорд спря Пулишич. В 25-ата минута Деле Али откри Рашфорд и футболистът на Манчестър Юнайтед с акуратен изстрел откри резултата. Само две минути по-късно Джейдън Санчо пусна топката на пътя на връхлитащия Александър-Арнолд и неговият диагонален шут не остави късмет на Гузан - 2:0.

Защитникът на Ливърпул се трансформира във втория най-млад голмайстор за Англия след Рашфорд.

На старта на второто полувреме в игра за британците влезе още един дебютант - вратарят на Саутхамптън Алекс Маккарти. Дългоочакваният миг настъпи в 58-та минута, когато под бурните овации на целия стадион Уейн Рууни влезе на мястото на Лингард и получи капитанската лента. Домакините започнаха да насочват множеството от офанзивите си отляво, където застана Рууни, а той не пестеше сили и се връщаше да оказва помощ и в отбрана.

В 63-ата минута неточност на Александър-Арнолд разреши на Пулишич да открадне топката, само че ударът на американския национал беше блокиран. Четвърт час преди края Рууни сложи началото на офанзива, приключила с прострелно центриране към Улсън, който обаче не съумя да засече добре топката и я прати в навън. Секунди по-късно Фабиан Делф постави топката на крайници на Калъм Уилсън и той ознаменува дебюта си с гол.

АНГЛИЯ - Съединени американски щати 3:0 (2:0)
1:0 Дж. Лингард (25)
2:0 Т. Александър-Арнолд (27)
3:0 К. Уилсън (77)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР