Статистиките на БНБ за инвестициите са временни статистики, петнадесет месеца

...
Статистиките на БНБ за инвестициите са временни статистики, петнадесет месеца
Коментари Харесай

Караниколов не признава прогнозите на БНБ за спад на инвестициите, били временни

Статистиките на Българска народна банка за вложенията са краткотрайни статистики, петнадесет месеца след издаването подлежат на промяна. През 2017 излизаха разбори, че през 2017 инвестиите са по-малко от 2016. Миналата година излезе информация, че директните задгранични инвестии са в интерес на 2017 с 380 млн. лева Това сподели икономическият министър Емил Караниколов и упрекна Българска народна банка, че избързва и бърка със статистиките.
Сигурен съм, че инвестиите не спадат, повтори той. И това го споделя в границите на няколко дни по тв приемника. Българска народна банка приказва за спад с половин милиард евро, до момента в който министърът приказва за приръст от милиони. Кой е прав?

А какво ще покаже на следващия ден отчетът на Европейска комисия? Този отчет няма да касае единствено България. В случая Европейска комисия приказва за тъй наречените бързи вложения, когато вкараш в банкова сметка или акции за 1 млн. лева и това е съображение, да ти се даде поданство. Вторият тип инвестции са в действителната стопанска система, които основават фабрики, заводи и заплащат заплати. Това са вложители, които действително влагат. За първите смятам, че не е реализиран нужния резултат. Нека изчакаме отчета. Но към правилните вложители споделям, че това не ги касае. Дали има мръсни пари, се следи от финансово разузнаване и службите. Така Караниколов разяснява известието на Ройтерс, че Европейската комисия излиза с отчет с предизвестие към България за порочни практики при продажбата на поданство на чужденец.

Влизането на закона за горивата щеше да докара до претести и затваряне на границите, разяснява още той горещата тематика противопоставила КРИБ и Валентин Златев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР