Статистиката по основни макроикономически показатели за октомври и третото тримесечие,

...
Статистиката по основни макроикономически показатели за октомври и третото тримесечие,
Коментари Харесай

Руската икономика показва признаци на рязко забавяне

Статистиката по съществени макроикономически индикатори за октомври и третото тримесечие, оповестени от Росстат демонстрират внезапно закъснение на икономическия напредък. Възстановяването на съветската стопанска система стартира да " издиша ", допускат специалистите, написа Интерфакс.

Миналата седмица Росстат изкара разочароващи данни за промишленото произвеждане през октомври, показващи, че растежът му на годишна база е спрял за първи път от януари 2016 година.

Националното статистическо ведомство разгласява също оценка за динамичността на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие - закъснение на темпото до 1,8% от 2,5% през второто тримесечие.

В понеделник Росстат разгласява данни за оборота на търговията на дребно, за действителните приходи на популацията, за селското стопанство, растежа на Брутният вътрешен продукт и вложенията през 9-те месеца на годината.

Брутният вътрешен артикул на Русия за януари - септември се е нараснал по отношение на същия интервал на 2016-а с 1,6%. Това прави невероятно постигането на формалната прогноза за растеж на стопанската система от 2,1% през тази година. За да се осъществя той, е належащо през четвъртото тримесечие съветската стопанска система да се нарасне с над 3 %, което е на практика необикновено, изключително след слабия октомври.

Изнесените данни се оказаха по-слаби и от плановете на Министерството на икономическото развиване, което по-рано оценяваше растежа на Брутният вътрешен продукт за 9-те месеца на т.г. на 1,8 на 100.

Инвестициите в главен капитал през третото тримесечие са нарастнали с по-малко от 4 %, при техен растеж 6,3% за второто тримесечие.

Понижението на действителните приходи на популацията през октомври се е ускорило до 1,3% в съпоставяне със спада от 0,3% за месец септември по отношение на август.

Произведената продукция от селското стопанство на Русия през предишния месец е спаднала с 2,5% по отношение на октомври 2016 година. Понижението по този индикатор идва след забележителния растеж в аграрния бранш през септември - растеж от 8,5% на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР