Статистиката на МВР за престъпността не се изкривява системно. Това

...
Статистиката на МВР за престъпността не се изкривява системно. Това
Коментари Харесай

Статистиката за престъпленията не се изкривява... системно

Статистиката на Министерство на вътрешните работи за престъпността не се изкривява редовно. Това стана ясно от отговора на министъра на вътрешните работи Младен Маринов по време на петъчния парламентарен надзор. 
 Мигар Борисов не е наясно, че Министерство на вътрешните работи не работи?  Министерство на вътрешните работи призна, че спад в престъпността май няма
Начина, по който се води статистиката за престъпността, защото тя е обвързвана и с други институции като прокуратурата, няма по какъв начин редовно тази статистика да се изкривява, сподели Маринов.

Той разяснява признанието на зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов за установени нарушавания, при които в ръководствата има разминаване сред декларираните закононарушения и фактически осъществените. Пред депутатите от вътрешната комисия на 12 септември той заяви, че е осъществена инспекция, която установила пропуски " на някои места ".

" Дали в Районните ръководство се укриват заявителски материали - имаме установени единични случаи на погрешно вписване на заявителски материали. Но тук не става въпрос за система. Служители в някои случаи позволяват неточности и се подхващат дисциплинарни дейности ", разяснява Маринов.

Той отговори и на изказванията за манипулиране на статистиката със починали при произшествия. Маринов сподели, че статистиката е динамична, защото при регистрацията на пътно-транспортно произшествие то може да е квалифицирано като тежко със междинна или тежка телесна щета, само че по-късно, в случай че потърпевш почине, ПТП се преквалифицира на злополука със умрял. Нормативната уредба задължава, в случай че такава смяна настъпи в 30-дневен период, ПТП да бъде преквалифицирано.

Според Маринов е установен един съответен случай, при който е имало неточност при преместването на данни от Националната полиция до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР