Статистиката е обвързана с приетите промени в Закона за устройство

...
Статистиката е обвързана с приетите промени в Закона за устройство
Коментари Харесай

От 2013-а досега Община Бургас е премахнала 387 незаконни постройки


Статистиката е обвързана с признатите промени в Закона за устройство на територията от края на 2012 година Тогава на общинските администрации бяха предоставени пълномощия по определяне на противозаконни градежи от четвърта, пета и шеста категория.

Най-много открити нелегално построени градежи от пета категория има в кв. Победа – 164 броя. 158 от тях към този момент да отстранени, а 6 са с издадени заповеди.

В ж.к. " Меден рудник " от 142 открити, 85 са съборени, а 57 с издадени заповеди.

В кв. " Горно Езерово " са отстранени всички 94 открити противозаконни постройки. В кварталите " Рудник " и " Черно море " са разказани 30 градежи, като 24 са отстранени, а 4 са с издадени заповеди. Описани и съборени обекти има и в кв. Сарафово, Централна градска част, село Маринка и ж.к. " Славейков ".

  " През 2017 година, към мен се обърнаха поданици на кв. " Рудник ", протестиращи против арогантното и безнаказано държание от страна на някои роми, и по-специално придошлите от Сливен и заселили се в " Рудник " преди няколко години ", напомня общинският консултант.

В подадените тогава сигнали се твърдеше, че в махалата и вилната зона на квартала се строят жилищни здания, без издадени позволения.

Хората тогава се възмущаваха, че в Рудник има нелегално построени къщи, само че за тях не се заплащат безусловно никакви налози. Те твърдяха, че доста от постройките са издигнати върху общински парцели, а в някои от тях има даже по няколко постройки, освен това санирани. Върху тротоарни площи има построени постройки, а също и стълбища, което е нелегално и затруднява пешеходците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР