Статистика показа, че 8 от 10 деца в столицата са

...
Статистика показа, че 8 от 10 деца в столицата са
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на агресия

" Статистика сподели, че 8 от 10 деца в столицата са ставали обект на експанзия в учебно заведение. Това е една, среда, в която взаимодействат доста деца. Едно такова взаимоотношение не може да се отстрани единствено от учебното заведение. Тя се мултиплицира и никога българското учебно заведение не е главният източник на тази експанзия. Средата, в която живеят децата има доста фактори, цели промишлености и българското учебно заведение има за цел да ги компенсира. " Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев в изявление за bTV.
В коментар за случилото се в учебно заведение в с. Яна министърът съобщи, че случилото се неприемливо и от МОН е почнала инспекция по случая. 
" Вдигането на чина и неналичието на следваща грижа за детето са двете непрофесионални реакции, за които би трябвало да ѝ бъде търсена отговорност. Аз ще упорствам за по-строго наказване – това е демонстрация за дисциплинарно уволняване ”, разяснява Вълчев и добави, че постоянно има и друга страна, каквато е работата с сложни деца.
В коментар за нервността за лишаване на деца министъръ съобщи, че още преди началото на образователната година в Министерството на образованието и науката са постъпвали сигнали за опити да се всее суматоха измежду родители, че има заплаха децата им да бъдат отнети от обществените служби.
Той добави, че най-проблемни са тъй наречените „ обособени квартали ” и учебните заведения в тях, а слухът се е разпространявал в обществените мрежи от религиозни лица.
„ В Сливен нервността закупи най-големи размери. Предходната седмица имахме проблем във „ Факултета ”, имахме опити в Пловдив, Асеновград, Пазарджик – там, където има централизация на сходни деца ”, съобщи просветителният министър.
Красимир Вълчев уточни, че още на втория ден са се върнали в клас към 60% от децата и чака през днешния ден към този момент процентите да са 70, което е междинната посещаемост в тези учебни заведения.
„ Очевидно някой има други цели. Това са хора, които бяха свързани с митингите против несъществуващата Стратегия за детето. Аз не мога да им схвана задачите. Когато се градят тези върху несъществуващи неща – има подозрение и за други цели ”, сподели Вълчев.
Министърът на образованието добави, че при крайни случаи няма по какъв начин страната да не реагира, само че избрани групи от хора спекулират с тях. „ Няма лишаване на деца, това е груба неистина, операция, която доближи до такива размери, граничещи с опит да се унищожи просветителната система ”, разяснява просветният министър.
Според Вълчев, с цел да се подобрят резултатите на учениците по математика, би трябвало да се предизвика интерес в децата към предмета.
„ Трябва да освободим повече време за извършения и затвърждаване на знанията.
Очевидно програмата е прекомерно бърза и амбициозна. Някои неща могат да отпаднат – не е наложително да отпаднат като тематики. Задачите би трябвало да бъдат малко по-занимателни и на практика, да не се заучават логаритми, които да се ползват в задания ”, уточни Вълчев.
Министърът на образованието сподели още, че главните проблеми на учениците по математика са от пети до десети клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР