Статистическите и аналитични агенции по света се занимават с всевъзможни

...
Статистическите и аналитични агенции по света се занимават с всевъзможни
Коментари Харесай

Тези автомобили втора ръка се търсят най-малко

Статистическите и аналитични организации по света се занимават с всевъзможни проучвания на автомобилна тема. Някои от изследванията могат да се дефинират като безумни, само че има и такива, от които човек може да извлече някаква изгода.

Едно такова е обвързвано с обезценката на новите коли и остатъчната им стойност, когато решите да се разделите с тях. Спред въпросното изследване, направено от Avtostat най-трудно продаваемите коли на остаряло са Jaguar XF и Renault Laguna, написа fakti.bg. Не би трябвало да купувате и коли на марката Cadillac, тъй като на вторичния пазар в Европа те съвсем не се котират. От тях най-вече (40% за две години) се обезценява модела CTS. Лидер в тази ранглиста е колата, която най-вече се продава у нас като нова Dacia Sandero.

Ако изберете подобен автомобил, то след три години можете да го продадете със единствено 14.9% загуба от първичната му стойност. Много деликатно би трябвало да се отнасяте и към избора на цвят за вашия нов автомобил. Според проучване, направено от iSeeCars цветовете въздействат на цената на колите на остаряло. Много неизгодни са жълтите коли, които губят от цената си над 25% единствено поради цвета.

27.6% за три години пък ще загубите в случай че изберете оранжев автомобил. Най-недолюбван цвят обаче е зеленият, загубите от който възлизат на 31.3%. Още едно забавно изследване, демонстрира различен вид коли, които се заобикалят при така наречен " втора употреба ".

По данни на CarInsurance пък, най-смущаващият автомобил измежду купувачите на използвани коли е Smart fortwo. Колата се обезценява поради скъпата си поддръжка и недотам функционалната откъм пространство каросерия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР