Статистическите данни за продължителността на живота показват, че жените обикновено

...
Статистическите данни за продължителността на живота показват, че жените обикновено
Коментари Харесай

Слаб пол ли? При апокалипсис ще оцелеят... жените

Статистическите данни за продължителността на живота демонстрират, че дамите нормално живеят по-дълго от мъжете. Това им преимущество се обуславя от характерни особености на организма и промени, водещи началото си още от детска възраст. Те са толкоз съществени, че дават на дребните девойки доста по-високи шансове да преживеят епидемии и други естествени бедствия, спрямо възможностите на момчетата.
Разглеждайки тази специфичност, учените вършат забавно умозаключение. Факт е, че в детска възраст поведенческите разлики сред двата пола са пренебрежимо дребни. Според учените това значи, че по-високата пригодливост и предимаствата на женския организъм във връзка с физическата и прочувствена устойчивост се дължат напълно на биологичните особености на женския пол.
Данните са получени от огромно взаимно изследване на научни екипи от университети в Дания и Съединени американски щати. То наблюдава следствията от няколко огромни бедствия в историята на човечеството през последните 200 години, включително няколко огромни епидемии от вирусни и бактериални болести, взели сериозен брой жертви. Логично, не са взети под внимание войните, когато жертвите са били най-вече мъже.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР