Статичните тестове на ракетните двигатели на Falcon Heavy с едновременното

...
Статичните тестове на ракетните двигатели на Falcon Heavy с едновременното
Коментари Харесай

SpaceX не може да проведе тестовете на Falcon Heavy поради спиране работата на правителството

Статичните проби на ракетните мотори на Falcon Heavy с едновременното пускане на всичките 27 мотора Merlin са последният наложителен пункт преди изстрелването на тежката ракета притежател.
През последните 15-20 дни се появиха няколко известия за отлагането на тестванията, като последното отсрочване е за 22 януари. А през днешния ден Florida Today заяви, че SpaceX е принудена да спре работата по Falcon Heavy заради прекратената работа на държавното управление. Ситуацията не е нова, същото се случи през 2013 година и след 5 години всичко се повтаря: републиканците и демократите за следващ път не могат да решат своите различия и да одобряват бюджет 2018.

Много от основните чиновници и експерти излязоха в неплатен отпуск и галактическият център Кенеди няма да работи. Отложени са и всички изстрелвания от Кейп Канаверал.

NASA работи с изменен график, предусещащ две излизания в открития космос за астронавтите от МКС през идващите две седмици. Тези излизания ще се състоят без значение от прекъсване работата на федералните организации.

Конкретно за Falcon Heavy, Илън Мъск е възнамерявал изстрелване на Falcon 9 на 30 януари. Това ще бъде наново изстрелване на към този момент употребена ракета. В орбита би трябвало да бъде изведен телекомуникационния спътник SES-16/GovSat-1.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР