Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда

...
Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда
Коментари Харесай

Startup World Cup 2020 е в София на Global Tech Summit

Startup World Cup, световното съревнование за стартъпи с огромна премия 1 млн. $ инвестиция, се завръща в България взаимно с Global Tech Summit - водещото софтуерно събитие в Източна Европа - за още едно вълнуващо съревнование - търсейки идващия международен първенец измежду най-хубавите стартъпи от целия свят. Освен намирането на страхотни стартъпи, задачата на Startup World Cup е да подкрепя развиването и растежа на иновационните екосистеми в райони по цялата планета и да ги свързва с световна иновационна мрежа.

Гранд финалът на Startup World Cup включва изявени фигури от високотехнологичната общественост, като Стив Возняк (съосновател на Apple), Рийд Хофман (главен изпълнителен шеф на LinkedIn), Марсело Клеър (COO на SoftBank Group) и доста други. На Startup World Cup е имало ветерани вложители от ранга на Kleiner Perkins, Y Combinator, NEA, Techstars, Intel Capital, M12, 500 Startups, GE Ventures, DFJ, IBM Ventures, Social Capital, Index Ventures и Plug and Play Ventures, както и вложители от по целия свят, съдейки за световните и районните финали.



 

Стартъпите от България и района, които се интересуват от световната екосистема, менторство от международни вложители и обилни наградни суми се предизвикват да аплайват в районното съревнование в София, част от веригата Startup World Cup. Сред журито в българското издание са Момчил Еленков (Viber), Весела Калъчева (председател на БАИТ), Синиша Джукич (COO на Bosch Software Innovations), Светлин Наков (СофтУни) и други специалисти от софтуерния бранш, медиите, бизнесмени и водещи мениджъри. Финалът в България ще се организира на 10 декември в границите на софтуерния конгрес Global Tech Summit в НДК. Кандидатите могат да подават своите оферти до 6 декември 2019 година в това число, като употребяват непосредствено формата на Startup World Cup София, по този начин и по имейл на [email protected] Всички спечелили в районните надпревари ще вземат участие в Големия край в Сан Франциско на 22 май 2020 година

Преди Големия край в Сан Франциско, спечелилите в районните надпревари в Европа също ще вземат присъединяване в континентален шампионат с късмет да завоюват капиталова премия от 500 000 щатски $ от локални спонсори. Хиляди започващи компании от цялостен ​​свят се кандидатираха на надпреварата през 2019 година. Победители от 36 районни събития на шест континента хвърлиха стартъпите си на Grand Finale в Сан Франциско през май 2019 година Виетнамският стартъп Abivin победи всички съперници и взе у дома капиталовата премия от,000,000. Abivin употребява изкуствен интелект, с цел да ръководи своята платформа за оптимизация на логистиката. Канадският стартъп Klue, който дава конкурентен разследващ програмен продукт за корпоративни търговски екипи, беше на второ място. Базираната в Съединени американски щати Sonavi Labs, която създава интелигентни стетоскопи, е на трето място. Преди финала в Сан Франциско спечелилите в районните надпревари в Европа участваха в континентален шампионат,Startup World Cup Summit в Прага. Победителят в това съревнование, Mimbly от Швеция, завоюва капиталова премия от 500 000 $ от локалните спонсори, Up21 и Air Ventures. Mimbly е създал решение за чисти технологии за отпадъчни води от перални, икономисване на пари, вода и понижаване на микропластичното замърсяване.



Регионални и световни спонсори Местният спонсор на Startup World Cup е Innovation Center, чиято цел е да подкрепя стартъпи от района да се развиват в Съединените щати. В международен мащаб Startup World Cup се поддържа от огромна група интернационалните компании в това число Microsoft, SEGA Sammy, EY, Deloitte, Orrick, Wiley Rein и други. Спонсорите споделят задачата, с цел да намерят най- обещаващите стартъпи и да ги свържат с районни и световни мислещи водачи, корпоративни сътрудници и вложители. За Startup World Cup Startup World Cup е едно от най-големите стартъп надпревари в целия свят с над 36 районни местоположения. Организатор на събитията е водещият софтуерен вложител Pegasus Tech Ventures. Целта на фонда е създаване на необятна световна мрежа от корпоративни сътрудници, рискови вложители и започващи компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР