Startup Ventures Varna е първото по рода си събитие за

...
Startup Ventures Varna е първото по рода си събитие за
Коментари Харесай

Млади предприемачи мерят сили в ИУ-Варна

 Startup Ventures Varna е първото по рода си събитие за млади и амбициозни хора, които ще мерят сили и хрумвания с действителен късмет да започват собствен бизнес в рамките единствено на три дни.

Домакин на събитието става най-старото икономическо висше учебно заведение в България – Икономически университет-Варна. Датите на осъществяване на надпреварата са 15-17 ноември.

Участващите ще имат 54 часа, в които да разпрострат концепциите си пред жури. Събитието дава неповторим късмет на бизнесмените да се срещнат с евентуални спонсори,  бъдещи сътрудници и ментори с дълготраен опит в бизнес средите, както и да получат действителна противоположна връзка  от евентуални клиенти.

Очаква се към 30 тима от бъдещи бизнесмени да показват концепциите си в следните сфери: Изкуствен разсъдък, Роботика, Образователни артикули, Корпоративни артикули, Финансови артикули, Софтуерни услуги и други. Всеки от тях ще получи по 300 $ заем за услугите на Гугъл For Startups, 12 месеца домейн и хостинг, отбрани за дебитни карти и подложки за компютърна мишка от ICN.

Победителят ще си тръгне от форума още с чек за 1500 лева, 600 лева ваучер от ICN, потребление на  Workshop от Advance Academy, един месец гратис прилагане на сo-working space от Switch и Innovator, подарък от MyPos като започваща облага за бизнеса ПОС терминал, специфична премия от MOBI - представяне пред американски вложител, книгата The Unfair Advantage на Ash Ali и Hasan Kubba и документ за присъединяване в събитието от ИНФИНИТЕХ ЕООД и ИУ – Варна.

За тимовете, които ще се класират на второ и трето място, също има спомагателни награди от спонсорите.

Идеите на тимовете ще бъдат оценени от жури в състав: Рун Совндал (съосновател и основен изпълнителен шеф на Fantastic Services Bulgaria), Станислав Тодоров (експерт в региона на маркетинга, съосновател и маркетинг шеф на Advance Academy), Красен Попов (с дълготраен опит в консултирането на компании в областите Business Intelligence, Fintec, Communication and Investment, уголемява мрежата на myPOS в северна Европа) и доцент доктор Мария Станимирова (директор на Център " Кариери, предприемачество и маркетинг " ).

Участниците в Startup Ventures Varna могат да разчитат на помощта на одобрени ментори. Задачата им е да направляват участниците  в развиването на хрумвания и да ги научат по какъв начин да изградят своите продукти/ услуги, да създадат свое маркетинг изследване и да положат основите на своя бизнес проект. Сред тях са Николай Петканов (основател и съосновател е на 9 start-up компании с над 25 години опит в областта на Маркетинга и предприемачеството), Георги Захариев (основател на Green Sofia Apartments, шеф " Бизнес развиване “ в SoftUni и управител на плана Гугъл " Дигитален Гараж за България 2019 “),  Владимир Костов (собственик на Фрейт БГ ЕООД и на Транс-Океан Шипинг Ейджънси ЕООД, с над 13 години опит в областта на логистиката, спедицията и складирането), Дими Илиева (бизнес треньор и основен маркетинг шеф в myPOS) и доста други.

Главен уредник на събитието е компанията Инфинитех ЕООД, която създава софтуерен артикул с просветителни цели. ИУ – Варна се включва в Startup Ventures Varna като съорганизатор и студентите от висшето образователно заведение ще могат да се включат в надпреварата гратис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР