Стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско бяха

...
Стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско бяха
Коментари Харесай

Христо Стоичков откри Световната купа в Банско

Стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско бяха публично открити с гала в центъра на града, съобщи кореспондент на БГНЕС. На събитието участваха легендата на българския футбол Христо Стоичков, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, президентът на Българската ски федерация Цеко Минев и кметът на Банско Стойчо Баненски.


Преди церемонията почитателите на спорта и локалните поданици се любуваха на най-голямото барбекю в България, ръководено от Ути Бъчваров и неговият екип, след което празничната стратегия бе подета от Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов отбор. " Банско е дребен град, само че с хора с огромни сърца. Надявам се, че на следващия ден и вдругиден българският химн ще звучи високо. Преди време одобрих на драго сърце да стана почетен жител на Банско и това за мен е огромна чест и огромна отговорност ", съобщи от сцената носителят на Златната топка Стоичков, който бе посрещнат с бурни овации от публиката.

" Да се надяваме, че още веднъж ще сложим Банско на картата на света. Всички познават скиорите, които ще вземат участие тук, ние желаеме да се приказва повече за българските курорти ", разяснява министър Динкова. Кметът на града Стойчо Баненски пожела на добър час на всички участници.


В края на церемонията президентът на БФ Ски Цеко Минев раздаде на всички участници медали, с които се означават 100 години от основаването на федерацията.

Утре в Банско ще се организира старт в гигантския слалом, а в неделя ще бъде слаломът, в който присъединяване ще вземат българските асове Алберт Попов и Камен Златков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР