Стартова заплата в размер на две минимални заплати поискаха медицински

...
Стартова заплата в размер на две минимални заплати поискаха медицински
Коментари Харесай

Медицинските сестри поискаха достойно заплащане на протест пред НС

Стартова заплата в размер на две минимални заплати желаеха медицински сестри от цялата страна, които стачкуват пред Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков Национален митинг на медицинските сестри Снимка: Ладислав Цветков
Повечето от присъстващите носят лента с апел „ Не на страха “ и развяват лозунги „ Здравеопазването не е търговия “ и „ Пациентите не са банкомати “.

Снимка: Ладислав Цветков

Протестиращите упорстват да бъдат върнати медицинските стандарти, да се промени категорията на труд на практикуващите тази специалност, да бъде подписан Колективен трудов контракт на Национално равнище с всички структури в опазването на здравето, както и да се регламентира независимата сестринска процедура.

Снимка: Ладислав Цветков

Това е шести следващ митинг с искане за по-високо възнаграждение, по-добри условия на труд и прекъсване на търговията в опазването на здравето.

Снимка: Ладислав Цветков

След поредност от митинги през месец април държавното управление отпусна 50 млн. лева, които да бъдат употребявани за повишение на заплатите в бранша, само че недоволството на медицинските сестри не стихна.

Снимка: Ладислав Цветков

Според здравните служащи нарастването на възнагражденията им е било алегорично.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР