Стартират проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв.

...
Стартират проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв.
Коментари Харесай

Започват иновативни проекти за 40 млн. лв.

Стартират планове на обща стойност от близо 40 млн. лева за внедряване на нововъведения в български предприятия. Днес заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев връчи договорите на спечелилите претенденти по процедурата „ Разработване на продуктови и индустриални нововъведения “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, оповестиха от Министерството на стопанската система.
По процедурата са били подадени 360 планови оферти, от които са селектирани 84, стана ясно още от неговото изявление.
“Без нововъведения, няма напредък. Това е простата максима, която движи световната стопанска система през днешния ден и темпото на тяхното внедряване ще дефинира растежа на предприятията в бъдеще”, сподели Александър Манолев по време на церемонията. Той подчертава, че България, като част от Европейски Съюз, е изправена пред редица провокации. „ Всъщност пред тези провокации сме изправени всички – дребни и огромни икономики; страни и частни компании “, добави икономическият заместник-министър и акцентира, че еластичност, експедитивност, резистентност са едни от най-ценните качества, които един бизнес би трябвало да има, с цел да отговори на тези провокации.
„ Към 1 юни 2018 година по ОПИК са изплатени над 700 млн. лева и са подписани 1 850 контракти на обща стойност от 1,7 милиарда лева.”, заяви зам.-министър Манолев. Той акцентира, че тези числа не са триумф за Министерството на стопанската система, а за българския бизнес, тъй като тези средства се влагат за възстановяване на неговата конкурентоспособност.
Основната цел на процедурата „ Разработване на продуктови и индустриални нововъведения “ е повишаване на каузи на предприятията, които създават и популяризират продуктови и индустриални нововъведения, както и повишение на иновационния потенциал на предприятията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР