Стартират консултации по предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП)

...
Стартират консултации по предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП)
Коментари Харесай

Стартират консултации по предварителния проект на Общ устройствен план на Община Шабла

Стартират съвещания по предварителния план на Общия организационен проект (ОУП) на Община Шабла и на отчета за Екологична оценка (ЕО) към него, оповестяват от пресслужбата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Планът, който е с планиран интервал на деяние 20 години, се създава по възлагане на Министерството на районното развиване и благоустройството с финансиране от държавния бюджет. За да влезе в действие, той би трябвало да бъде утвърден от Националния експертен съвет по устройство на територията, а за използването му ще дава отговор Община Шабла.

Общият организационен проект би трябвало да сътвори оптимална простран­ствена и функционална конструкция на територията на общината, която да обезпечи нейното развиване в хармонично единение на селищата със съществу­ващите естествени и антропогенни детайли и характерните социално-икономически условия.

В обсега на проекта попадат елементи от осем предпазени зони - „ Шабленски езерен комплекс ", „ Дуранкулашко езеро ", „ Калиакра " и „ Било " за запазване на дивите птици, и „ Езеро Дуранкулак ", „ Езеро Шабла-Езерец ", „ Комплекс Калиакра " и „ Крайморска Добруджа " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. Затова като приложение към Европейска общност е направен и отчет за оценка на въздействието на Общ устройствен план върху предмета и задачите на запазване в предпазените зони.

Общият организационен проект и отчета за Екологичната оценка към него са разполагаем на заинтригуваните лица в постройката на Общинска администрация Шабла, ул. „ Равно поле " № 35, ст.№ 210, от 22.01.2018 година до 22.02.2018 година, всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа, както и на интернет адрес: www.shabla.bg.

Становища и отзиви по предварителния план на общия организационен проект и отчета за Екологична оценка към него могат да се подават в постройката на общината, ст. № 106, на факс: 05743 42 04, или на е-поща: [email protected]. Срокът за осъществяване на консултациите и изложение на мнение е 17.00 часа на 22.02.2018 година

Проектът на Общ организационен проект на Община Шабла ще бъде подложен и на публично разискване. То ще се организира на 9 март 2018 година от 10.00 часа в постройката на Община Шабла.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР