Стартират инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването

...
Стартират инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването
Коментари Харесай

С редица събития във Врачанско ще се отбележи спасяването на българските евреи

Стартират начинания за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Поредицата от културно-информационни събития се провеждат от Областна администрация – Враца с партньорството на пет читалища от региона. Основната цел е да се увеличи информираността за значителния принос на Република България за спасяването на евреите от геноцид по времето на Втората международна война и по отношение на 75 – тата годишнина от историческите събития.
Първото културно-информационно събитие ще се състои на 22 октомври от 11.00 ч. в с. Згориград, община Враца, с партньорството на НЧ „ Пробуда-1926 “. По време на самодейностите ще бъде показан филм за спасението на евреите по време на Втората международна война. Мероприятията ще продължат в читалищата от общините Криводол, Роман, Оряхово и Мизия. Началният час е 17.00 ч. На 23 октомври, Народно читалище „ Светлина – 1928 “ в село Ракево ще бъде хазаин на мероприятието. В Народно читалище „ Цветан Гановски – 1891 “ в с. Кунино, на 24 октомври ще се организира третото културно-информационно събитие. На 25 октомври, филмът ще бъде показан в Народно читалище „ Самообразование – 1894 “ – с. Селановци, а на 26 октомври – в Народно читалище „ Пробуда – 1927 “ – с. Софрониево.
Поредицата от осведомителни събития са част от Работната стратегия за 2018 година на Комуникационната тактика на Република България за Европейски Съюз.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР