Стартиращата компания за летящи автомобили Kitty Hawk на съоснователя на

...
Стартиращата компания за летящи автомобили Kitty Hawk на съоснователя на
Коментари Харесай

Стартъпът на Лари Пейдж за летящи коли се обединява с Boeing, за да създадат летящи таксита

Стартиращата компания за летящи коли Kitty Hawk на съоснователя на Гугъл Лари Пейдж дава обещание да закара пасажери от едно място до друго без да бъде възпрепятствана от тапите и без да отделя нездравословни eмисии във въздуха. Сега тя се сплотява с Boeing в обща дивизия Boeing NeXt.

Досега Kitty Hawk е изобретила две транспортни средства, които наподобяват на големи дронове, написа BusinessInsider. Cora e летящо такси за двама души, а Flyer - за самостоятелно пътешестване. Boing ще работи с екипа, който стои зад построяването на Cora.

" Съвместната работа с компания като Kitty Hawk ни доближава към нашата цел за безвредна бъдеща подвижност ", споделя вицепрезидентът на Bpeing NeXt Стив Нордланд.

" Ние споделяме едно виждане за това по какъв начин хора, артикули и хрумвания ще бъдат превозени в бъдеще, както и за сигурността и регулаторната екосистема, подкрепящи тази технология ", добавя той.

Въпреки че в известието не се дават доста спомагателни елементи, евентуално Cora ще бъде налична за потребителите много по-рано, в сравнение с те чакат.

" Развълнувам съм от екипната работа на нашите компании, с цел да ускорят процеса по основаване на безвредни електрически полети ", декларира Себастиян Трън, съосновател и основен изпълнителен шеф на Kitty Hawk. Трън преди е бил част от Гугъл и е оказал помощ на компанията да създаде личен план за самостоятелни коли.
 Uber избра Мелбърн за тестванията на своите летящи таксита
Uber избра Мелбърн за тестванията на своите летящи таксита

Те би трябвало да стартират през 2020 година

Новините за партньорството сред Boeing и Kitty Hawk идват, откакто Uber форсира създаването на своите летящи таксита посредством подразделението Uber Air. По проект те би трябвало да влязат в употреба през 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР