Стартиращата компания от Силициевата долина Juul Labs Inc. ще започне

...
Стартиращата компания от Силициевата долина Juul Labs Inc. ще започне
Коментари Харесай

Американски стартъп навлиза в Европа, за да се бори с тютюневите гиганти

Стартиращата компания от Силициевата котловина Juul Labs Inc. ще стартира да продава електронни цигари във Англия още през тази седмица, като се надява да повтори невероятния си триумф в Щатите, написа Bloomberg.

При първична покупка потребителите ще получават устройството, зарядно за батерията и четири бутилки никотинова течност. Частната компания финансира интернационалната си агресия с нарастване на капитала, което се чака да доближи $1,2 милиарда. Това би сложило оценка на стартъпа от $15 милиарда.

Управляващият шеф на Juul за Острова Дан Томсън счита, че съществуващите на английския пазар други възможности не са задоволително положителни и за компанията има голям късмет да се наложи.

 iQOS събира данни от потребителите. Но защо?
iQOS събира данни от потребителите. Но защо?

Разследване разкрива нови мотиви за терзание

Само за три години Juul съумя да завземе 68 % от пазара на електронни цигари в Съединени американски щати, по данни на Nielsen. Бързото нахлуване на устройството убеди някои вложители, че огромните тютюневи компании стават все по-уязвими. Англия е вторият максимален пазар за електронни цигари с общи продажби от $1,7 милиарда през 2017 година

Цената на устройството ще бъде под 30 паунда.

Съвсем скоро компанията се готви да навлезе и на други пазари, като сега търси екип в Париж и Сингапур.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР