Стартиращата догодина XFL иска да примами колежански куотърбекове с гарантирани

...
Стартиращата догодина XFL иска да примами колежански куотърбекове с гарантирани
Коментари Харесай

XFL примамва колежански куотърбекове с гарантирани договори

Стартиращата следващата година XFL желае да примами колежански куотърбекове с обезпечени контракти, които надминават заплатите на над половината новобранци на поста в НФЛ. В петък Лигата на Винс МакМеън популяризира известие до медиите със структурата на наградите за играчите. Според нея куотърбековете ще получават обезпечени $600 000 на сезон, като към тази сума ще се прибавят награди за победи в плейофите и възможна шампионска купа.

Сумата е близо 10 пъти по-висока от заплащането на останалите постове. Според проектите на МакМеън всеки различен състезател ще получава по $1040 на седмица, $1685 за присъединяване в мач и $2222 за победа. Което прави към $60 000 при присъединяване във всеки мач и най-малко седем победи в постоянния сезон.

По-високата сума за куотърбекове има за цел да направи първата крачка към възможна война за новобранци с НФЛ. Според сегашната конструкция на заплатите куотърбековете в 100-годишната лига прибират по към $495 000, в случай че не са определени в първите четири кръга на драфта.
XFL, чийто посредник е Оливър Лък (баща на отказалия се неотдавна от футбола Андрю Лък), възнамерява да започва с осем тима през февруари. Следващата седмица е драфтът, а куотърбековете ще бъдат разпределени по тимове персонално от МакМеън, с цел да се подсигурява “равнопоставеност на тимовете и конспирация във всеки един мач”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР