Стартирането на нов бизнес носи своите неповторими предизвикателства, а първите

...
Стартирането на нов бизнес носи своите неповторими предизвикателства, а първите
Коментари Харесай

Грешките, които да избягвате при старта на дигитална агенция: Част 1

Стартирането на нов бизнес носи своите неповторими провокации, а първите години са най-важни за дълготрайното развиване и растежа ви. Ако стартирате организация за цифров маркетинг, ще се натъкнете на няколко характерни проблема, с които са общо срещани. Ето кои са те и по какъв начин да ги избегнете.

Грешка 1: Неправилни упования

Както при всеки различен бизнес, и тук е значимо да определяте верните упования за клиентите си. Не прекалявайте с обещанията, изключително когато не сте сигурни дали ще постигнете избрани резултати. По-добре е да се откажете от преднината с нереалистични цели, вместо да се задачите само към реализиране на договорка, която по-късно не можете да покриете. Бъдете почтени със себе си и с тях.

Грешка 2: Затъване в заеми

Това постоянно съставлява проблем за неотдавна учредените бизнеси, в случай че не са задоволително осведомени с какво се захващат. В миг на рецесия или ако се наложи да намалите разноските си, закрепените заплащания могат мощно да ви повлияят. Ако е допустимо, пробвайте да стартирате бизнеса си без да се постанова да изтегляте заем, въпреки и това да значи в началото да разполагате с по-малко средства.

Грешка 3: Никакъв бюджет

Трябва да сте прецизни във връзка с това какво вършиме с парите си, какви разноски и доходи очаквате и каква е крайната ви цел. Да знаете къде отива всеки един лев ежемесечно е мощен инструмент, който ви дава цялостен надзор върху напредъка.

Грешка 4: Недостатъчно труд

Собствениците на цифрови организации постоянно биват привлечени от цифровия аспект на работата, тъй като търсят работа, която могат да правят където и да се намират. Свободата да си началник на себе си е изкушаваща, само че ще би трябвало да поработите крепко няколко години, с цел да я извоювате такава, каквато би трябвало да бъде.

Ако те работили по 8 часа на ден на предходната си работа, имайте поради, че стартирайки личен бизнес, евентуално ще би трябвало да се потрудите повече. Колкото повече жертвате, толкоз повече ще ви се отплати това в бъдеще.

Грешка 5: Да опитате да вършиме всичко сами

Дори и да сте специалист, потърсете помощ. Това може да значи да сформирате екип, наставник и така нататък Фокусирайте се върху разгръщане и ръководство на бизнеса си. Другата алтернатива е да възложите част от услугите, които оферирате, на други компании за цифров маркетинг, в качеството им на ваши подизпълнители.

Джей Си Хайт, основен изпълнителен шеф и създател на Hite Digital, за Inc.com

Следва продължение
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР