„Стартирам нова програма за вътрешноквартално благоустрояване със звено за контрол

...
„Стартирам нова програма за вътрешноквартално благоустрояване със звено за контрол
Коментари Харесай

Димитър Николов, кандидат за кмет на Бургас: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им

„ Стартирам нова стратегия за вътрешноквартално благоустрояване със звено за надзор и бърза поддръжка на междублоковите пространства, улици, зелени площи и площадки “, заяви претендентът на ГЕРБ за кмет на Бургас Димитър Николов.

Така ще се увеличи експедитивността и бързината за реакция при премахване на повреди по градската среда или при замърсяване на пространства. Дейността на звеното ще включва ежедневна ревизия и следене положението на проблематичните сектори, както и поддържане на чистотата на зелените площи. По този метод ще се реагира доста по-бързо при вандалски прояви или нечисти площи.

В програмата за вътрешнокварталните пространства могат да се включат всички бургазлии както от комплексите, по този начин и от кварталите, и селата на общината.

Най-важното изискване за финансиране е да има консенсус по региони за детайлите по плановете. Хората сами ще вземат решение дали желаят повече паркоместа, детска или спортна площадка, фитнес навън или обогатяване на зелената система.

„ С новата стратегия ще дадем опция на съседите да разискват хрумвания и да излязат с общо мнение. Така те ще се радват на това, което са постигнали дружно, а и ще го пазят по-добре “, сподели още Димитър Николов.

Той ще упорства пред централната власт за продължение на програмата за саниране, защото в Бургас бяха актуализирани близо 200 блока, в които живеят 40 000 души, само че останаха и още доста чакащи, които не съумяха да реализират единодушие в избраните периоди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР