Стартираха укрепителни дейности по свлачищата в община Чепеларе, след репортаж

...
Стартираха укрепителни дейности по свлачищата в община Чепеларе, след репортаж
Коментари Харесай

Укрепват свалчища край Чепеларе, след материал на Actualno.com. Временно затварят пътища

Стартираха укрепителни действия по свлачищата в община Чепеларе, след репортаж на Actualno.com. Само преди по-малко от седмица кметът на града Славка Чакърова заяви пред екипа ни, че се бои от неуспех на идния зимен туристически сезон. Причина за опасенията й са неукрепени и необезопасени пътни сектори, на които бяха нанесени вреди от дъждовете и придошлата вода на река Чая, през лятото на тази година.
Чакърова изясни, че неколкократно е изпращала писма до разнообразни министерства, ангажирани с казуса, както и до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. С общински средства са осъществявани краткотрайни укрепителни действия, макар че община Чепеларе е във финансова рецесия все още. Кметът на града изрази опасенията си, че защото през пътищата в общината годишно минават стотици хиляди български и задгранични туристи, в случай че свлачищата не бъдат укрепени, съществува заплаха пътните сектори да пропаднат изцяло и пътуващите да не могат да доближат до другите дестинации. Пред Actualno.com кметът на града сподели също, че нужните средства за ремонтите, възлизат на над 2 000 000 лв.. Тя е апелирала и към Агенция „ Пътна инфраструктура”, в която има основан план, да се подхващат незабавни ограничения и да бъдат направени подпорни стени в избрани зони, само че месеци наред резултат няма.
Дни, след изявлението на Чакърова, към този момент са подхванати ограничения по премахване на казуса от ангажирания с това, орган – Агенция „ Пътна инфраструктура”. Поради осъществяване на укрепителните действия, в идващите 15 дни - до 30.11.18 година - придвижването при 64-ти километър на пътя сред Хвойна и Чепеларе ще бъде краткотрайно ограничавано. Преминаването на коли през сектора ще се стопира от време на време за време сред 30 минути и 1 час, през светлата част на деня - от 07:00 ч. до 18:00 ч. Целта е да бъдат осъществени възстановителни действия в сектора, злепоставен от дъждовете през август. Спирането на автомобилния трафик в сектора се постанова, поради включването на сондажна машина в ремонтните работи през идващите дни.
Временната организация на придвижване в правата е обезопасена посредством въведена светофарна уредба, функционалността на която ще бъде подпомагана от сигналисти и чиновници на „ Пътна полиция “. Необходимо е водачите да минават деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават пътната сигнализация, молят от Агенцията. В посочения нагоре интервал пътуващите по направлението Смолян - Пловдив може да употребяват различен маршрут, преминаващ през Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и назад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР