Стартираха ученията на НАТО за ядрено възпиране Steadfast Noon. В

...
Стартираха ученията на НАТО за ядрено възпиране Steadfast Noon. В
Коментари Харесай

НАТО стартира ученията за ядрено възпиране Steadfast Noon

Стартираха ученията на НАТО за нуклеарно въздържане Steadfast Noon. В десетдневните маневри, които се организират в Южна Европа, се възнамерява да вземат участие към 60 военни самолета, в това число такива, които могат да носят нуклеарни оръжия. Обявявайки ученията, НАТО акцентира, че те са годишни, не са свързани с настоящи събития и не включват потреблението на действителни нуклеарни бойни глави. Въпреки това Москва счита, че тази процедура на Северноатлантическия алианс е " все по-конфронтационна и в някои аспекти - заплашителна ".


Ученията Steadfast Noon се организират от повече от десетилетие, нормално през октомври, само че всяка година на нова територия (редувайки Северна и Южна Европа). Италия е една от петте страни - членки на НАТО, в които се намират американски нуклеарни оръжия (заедно с Белгия, Германия, Нидерландия и Турция). Учението Steadfast Noon за оценка на нуклеарните възпиращи качества на НАТО ще се организира в небето над Италия, Хърватия и Средиземно море.

През последните години, когато обявяваше есенните маневри, НАТО наблягаше техния обикновен, плануван темперамент и че не се употребяват действителни нуклеарни бойни глави.

" Участват изтребители, способни да носят нуклеарни бойни глави, само че не се употребяват същински бомби. Ученията не са свързани с настоящи международни събития, а главната част от тях се организира на минимум 1000 км от границите на Русия ", съобщи този път алиансът. В същото време те припомниха, че в Стратегическата идея на НАТО се показва: " Основната цел на нуклеарния капацитет на Алианса е да резервира мира, да предотврати принудата и да възпре експанзията. " И подчертаха: " Докато съществуват нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз “.

Руските управляващи обявиха, че ще вземат поради нуклеарните учения на НАТО при военното си обмисляне.

" Ученията, провеждани от Северноатлантическия алианс отпред със Съединените щати, стават все по-мащабни, характерът им - дано назовем нещата с същинските им имена - все по-конфронтационен, в някои аспекти застрашителен ", съобщи пред публицисти съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС. " Ще реагираме умерено. Ще вземем всичко това поради при военното си обмисляне. " Според Сергей Рябков Москва " не се огъва под натиска ". " И никакви учения на НАТО, без значение какъв брой хиляди бойци и какъв брой страни вземат участие в тях, няма да повлияят на твърдата ни кардинална политика за гарантиране на личната ни сигурност, защита и отстояване на ползите на страната ", добави съветският заместник-министър на външните работи.

Руското министерство на защитата организира последните учения на Ракетните войски със стратегическо предопределение през септември в Свердловска област. Според отчетите на министерството в тях са взели участие повече от 3000 военнослужещи и към 300 единици техника, в това число мобилни ракетни системи с наземно базиране " Ярс ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР