Стартираха тестове на първите автоматични перонни преградни врати на станции

...
Стартираха тестове на първите автоматични перонни преградни врати на станции
Коментари Харесай

Тестват преградите против самоубийци в метрото

Стартираха проби на първите автоматизирани перонни преградни порти на станции от първия лъч на метрото. Преградните порти са построени на столичната метростанция станция „ Стадион Васил Левски “ и задачата им е по-голяма сигурност на пасажерите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова дружно с проф. Стоян Братоев ревизираха работата по тестванията, които се правят в действителни условия.

Автоматични преградни порти по настоящата Линия 1 с изключение на на станция „ Стадион Васил Левски “ се построяват и на станция „ Опълченска “. Тази система ще бъде въведена по Линия 1 на метрото на общо 12 станции до 2022г.

Финансирането на оборудванията е от Оперативна програма „ Транспорт “ и съфинансиране от бюджета Столична община.

Преградни порти се построяват на настоящото метро за сигурност на пасажерите. Автоматичните уреди са съобразени със съществуващото състояние на метростанциите и другите разположения на вратите на метровлаковете.

Строителните действия бяха осъществени през нощта, с цел да не се пречи на придвижването, като работата по монтажа стартира през април. Тестовете в действителни условия ще продължат до края на седмицата на станция „ Стадион Васил Левски “. До месец и половина ще бъде подготвена системата и на станция „ Опълченска “.

На новата трета линия на метрото системата от преградни порти се построява дружно със строителството на пероните.

Днес стартира работа държавната приемателна комисия за въвеждане в употреба на първия стадий от третата линия. Очаква се до края август първите 8 км в сектора от „ Красно село “ до „ Владимир Вазов “ да бъдат пуснати в употреба.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР