Стартираха регулярните годишни срещи на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО с

...
Стартираха регулярните годишни срещи на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО с
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО планира да инвестира 9,5 милиона лева в мрежата на областите Габрово и Велико Търново

Стартираха регулярните годишни срещи на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО с представители на локалната власт в регионалните градове на територията на Североизточна България. Сред главните дискутирани тематики тази година са вложенията в областите, мрежови проблеми, които се нуждаят от двустранно разрешаване, както и развиването на други енергийни планове от голяма важност за общините.

На срещата в Габрово Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Даниела Димитрова срещнаха в конкретика кмета на града Таня Христова с вложените в електроразпределителната мрежа на региона вложения през 2021 година в размер на 2,5 млн. лв.. Размерът на плануваните инвестиции за 2022 година е по-висок и е 2,8 млн. лв.. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО споделиха концепциите за разширение на бизнеса на компанията към реализация на ВЕИ планове. Дигитализацията на услугите като различен главен приоритет беше обяснена като непрестанно разрастващ се развой в поддръжка на клиентите. В диалога с кмета на Габрово бяха изложени мрежови проблеми, които посредством взаимно съдействие и разговор могат да намерят бързо и дейно позволение. Беше дадена информация и за реализацията на ФЕЦ планове на комерсиалното сдружение ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги като значим фокус в активността.

В рамките на срещите с локалната власт управлението на енергийната компания посети и инж. Добромир Добрев, кмет на гр. Горна Оряховица, където е разположен Регионален център на мрежовото сдружение. На дневен ред бяха още веднъж водещите тематики в тазгодишната обиколка на шефовете. Посочени бяха вложенията в мрежата на област Велико Търново, надлежно над 6 млн. лв. за 2021 година и близо 7 млн. лв. за 2022 година Актуалните проблеми за района бяха разисквани в търсене на най-приложимото решение в изгода и на двете страни.

В края на срещите беше доказан двустранният ангажимент за съдействие и в бъдеще. Предстоят визити на шефовете на ЕНЕРГО-ПРО и в останалите регионални градове в Североизточна България за възстановяване и улеснение на връзката по райони в интерес на районното развиване и на потребителите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР