Стартира второто за тази година проучване на Агенцията по заетостта

...
Стартира второто за тази година проучване на Агенцията по заетостта
Коментари Харесай

Стартира второ проучване за потребностите на работодателите от кадри

Стартира второто за тази година изследване на Агенцията по заетостта за тази година измежду работодателите за потребностите им от работна мощ. То се организира според чл.10, ал.2 от Закона за поощряване на заетостта два пъти в годината със съдействието на Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те административни области в страната.

„В интервала до 17 септември работодателите още веднъж могат непосредствено в on-line анкетен формуляр да посочат обсега, специалностите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях фрагменти. Целенасочено проучване ще се организира измежду статистическа извадка работодатели с разнообразни характерности за териториален обсег, икономическа активност, величина и тип на предприятието и други Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през идващите 12 месеца специалности, компетентности и умения на работната мощ. Работодателите могат да посочат и упованията си за нужните след 3 години фрагменти, професионални посоки или области на висшето и междинното образование“, обясниха от Бюрото по труда във Велико Търново.

Агенцията по заетостта чака работодателите да се включат интензивно в изследването, което ще даде потребна информация на всички участници в трудовия пазар, както и насоки за развиването на работната мощ.

Анкетният формуляр може да се откри и попълни на уеб страницата на Агенцията по заетостта в рубриката „ Проучване за потребностите от работа мощ ”, на уеб страницата на Областна администрация – Велико Търново в рубриката „ Актуална информация ”.

„През февруари се организира пилотно първото изследване на потребностите от фрагменти. На територията на област Велико Търново се включиха 164 компании разнообразни по тип, икономическа активност и величина компании и организации от обществения, частния и неправителствения сектор“, напомнят от Бюрото по труда в остарялата столица.

Резултатите от изследването тогава демонстрираха, че в през идващите 6 месеца и средносрочен проект след 3-5 години, българските работодатели ще продължат да търсят средно- и висококвалифициран личен състав, в това число икономисти, инженери, машинни оператори, продавачи, готвачи и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР