Стартира втората част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” с

...
Стартира втората част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” с
Коментари Харесай

Безплатни медицински прегледи спасяват човешки животи

Стартира втората част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен” с обсег от над 2 000 възрастни хора от тютюнопроизводителните региони, които имат усложнен достъп до медицински експерти. Инициативата се организира с уголемен обсег за четвърта поредна година. Във втория стадий от програмата за обществена отговорност „ Грижовна есен” към този момент са прегледани 90 възрастни в село Абланица, а в Хаджидимово са към 70 души. От всички тях незабавно са приети в болница или ориентирани за спомагателен обзор 4-а с ендокринологични, 3-а с гастроентерологични и 2-а със сърдечно-съдовизаболявания. Сред случаите, с които са се сблъскали медицинските лица, са пациент на 29 години със сериозен проблем на щитовидната жлеза и различен с хипертония.

Програмата „ Забавно лято, грижовна есен” е самодейност на Филип Морис България за корпоративна обществена отговорност за подкрепяне на локалните общности в тютюнопроизводителните райони. У нас това са Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. Програмата се реализира от фондация BCause в партньорство с фондация „ Направи добро” - Александровска и Народно читалище „ Бъдеще сега”. Инициативата се осъществя в три елементи: безвъзмездна лятна образователно-приключенска академия за деца, безвъзмездни профилирани медицински прегледи и съвещания на място за възрастни хора, и „ Академия локални предприемачи”, която включва образования по предприемачество за хора с бизнес хрумвания и за дейни неправителствени организации в същите райони. Всяка година програмата уголемява обсега си, като се включват от ден на ден участници и се прибавят нови модули. През 2017 година повече от 600 деца откриха мощните си страни и натрупаха нови познания, близо 2 000 възрастни хора получиха безвъзмездна здравна грижа, над 100 индивида получиха нови предприемачески умения, а 3 старт-ъпа получиха финансиране, с цел да стартират личен бизнес.

Първият стадий на програмата обхвана интервала - 02 юли - 31 август 2018, в който се организираха 27 безвъзмездни образователно-приключенски академии (всяка по 5 дни) в областите Силистра, Благоевград и Кърджали. В тях присъединяване взеха 615 деца от 1-ви до 7-ми клас. Академиите се организираха в учебните заведения, дворовете на учебните заведения, парковете, библиотеките, читалищата и измежду природата отвън селата. С игри, полемики, екипни и самостоятелни задания децата откриваха свои гении и заложби и подобряваха уменията си за другарство без експанзия. Чрез следване на теоретичен метод, включващ изследвания, създаване на хипотези, разбор на събраната информация и представянето й под формата на презентации пред родителите децата усъвършенстваха уменията си за учене. За втора поредна година бе осъществена и среща на възпитаници с млади български писатели, с помощта на основаната от Александър Кръстев платформа AzCheta.

Успоредно с провеждането на програмата, до 26-и октомври се събират поръчки за „ Академия за локални предприемачи”, която ще поддържа стартирането на локални бизнеси от тютюнопроизводителните региони. Проектът се реализира от Център за предприемачество и образования " Ринкър " към Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България. „ Академията за локални предприемачи” е третата част от програмата " Забавно лято, грижовна есен 2018 " и се осъществя за втора поредна година. Дейността и съпътстващите я интензивности са предопределени за локални бизнесмени, производители, земеделци, търговци - без ограничаване в икономическия бранш, а също читалища, нестопански организации, учебни настоятелства с концепция за стопанска активност в интерес на идеалните си цели в съответния регион. Наградният фонд е в размер на 24 хиляди лв., както и опция за присъединяване в на практика обучения
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР