Стартира третото издание на „Академия за местни предприемачи“ - обучителна

...
Стартира третото издание на „Академия за местни предприемачи“ - обучителна
Коментари Харесай

25 хиляди лева награден фонд и практически обучения за предприемачи от„Академия за местни предприемачи“

Стартира третото издание на „ Академия за локални бизнесмени “ - обучителна стратегия, особено основана за хора с предприемачески хрумвания, които търсят поддръжка за личен бизнес в тютюнопроизводителните региони в страната – в областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

„ Академия за локални бизнесмени “ е част от програмата за развиване на тютюнопроизводителните общности „ Забавно лято, грижовна есен “ осъществена от Фондация BCause и финансирана от Филип Морис България за пета поредна година. Това е третият панел в програмата, в която се включват още безвъзмездни летни образователно-приключенски академии за деца, образования за учители и безвъзмездни профилирани медицински прегледи за възрастни хора. Академията цели да способства за локалното развиване като поддържа дребни, само че устойчиви бизнес хрумвания, в разнородни стопански браншове. Изпълнява се благодарение на „ Център Ринкър “ за предприемачество и образования към фондация BCause.

Третото издание на Академията търси дейни хора с желание за пускане на дребен и междинен бизнес в районите на програмата, които да поддържа с образования, самостоятелни бизнес препоръки и опция да завоюват финансиране. Академията е подобаваща както за хора, които имат единствено концепция за бизнес, по този начин и за тези, които към този момент пробват или са почнали да я осъществят. Специално създадената стратегия включва три двудневни образования в София, самостоятелна работа по бизнес модел и бизнес проект и съревнование с общ награден фонд от 25 000 лв.. Експертите от Център „ Ринкър “ употребяват прагматичен метод, като задачата е всеки от участниците да получи действителна поддръжка и да развие концепцията си на последващо равнище. Участието в Академията е изцяло гратис, а пътните разноски и тези за настаняване в София по време на образованията се поемат от уредниците.

Срокът за включване в Академията е 25 октомври 2019 година, а кандидатстването се прави онлайн на уебстраницата на „ Център Ринкър “. След обзор на кандидатурите ще бъдат определени до 16 екипа с ясни бизнес хрумвания, които да се включат в образованията, след което да се борят за финансиране от общо 25 000 лева

От 9-ти до 13-ти септември ще бъдат извършени 15 осведомителни срещи на място в четирите тютюнопроизводителни области на програмата. По време на тях специалистите от „ Център Ринкър “ ще показват програмата, ще опишат какво включва образованието, какви бизнес планове ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси.

В предходните издания през 2017 г и 2018 година екипът на Академията се срещна с над 200 души и избра да работи с 25 бизнесмени, като 6 от тях получиха безплатно финансиране от общо 45 000 лева и менторска помощ, с цел да осъществят проектите си. Финалистите от миналогодишната стратегия Зорница Мълчанкова, Евгения Мърценкова и Румен Димов реализираха своите хрумвания и развиха надлежно баскетболен клуб в Гоце Делчев, българска серия козметика с цветни есенции в Благоевград и воден туризъм в Силистра.

Програмата „ Забавно лято, грижовна есен “

За пета поредна година програмата за стабилно развиване на тютюнопроизводителните региони „ Забавно лято, грижовна есен “ уголемява обсега си като включва от ден на ден участници и прибавя нови модули. От стартирането й през 2015-а година до в този момент са се присъединили общо над 7 000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 локални бизнесмени. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 профилирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 съвещания за пускане на бизнес по места. Програмата се реализира от Фондация BCause в съдействие с Фондация „ Направи положително – Александровска “, и Народно читалище „ Бъдеще в този момент “ и „ Аз чета “ с финансовата поддръжка на Филип Морис България. Програмата е образец за резистентност в корпоративната обществена отговорност, като всяка година финансирането за самодейностите нараства и за 5-те години, общо, доближава близо 1 милион лева.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР