Стартира социална кампания под надслов МОЖЕЩИТЕ/Разкрий силата си“, която ще

...
Стартира социална кампания под надслов МОЖЕЩИТЕ/Разкрий силата си“, която ще
Коментари Харесай

Стартира социална кампания за превенция на тютюнопушенето сред учениците |

Стартира обществена акция под надпис „ МОЖЕЩИТЕ/Разкрий силата си “, която ще се концентрира върху предварителната защита от тютюнопушенето измежду учениците на възраст сред 12-16 години, определяна като основен интервал за съзряването на младежите и образуването на изборите и навиците им. 

Целта на акцията е да увеличи информираността за вредите от тютюнопушенето измежду младежите, като ускори ангажираността на родителите, учителите и учениците по тематиката за сформирането на навика, който след време може да докара до възникването на хронични болести, повлияващи качеството на живот.

Инициативата цели и да сътвори среда на подкрепящи възрастни, които в своето другарство с децата им оказват помощ да се замислят за модела на своето държание.

Кампанията ще продължи три години в опит да реализира резистентност и значими резултати по смяна на статистиката на СЗО, в която българските възпитаници са на челни места по ранни опити за приложимост на тютюн в Европа.

Програмата „ МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си “ е част от световната самодейност на АстраЗенека “Young Health Programme ”, ориентирана към предварителна защита и ограничение на хроничните болести измежду младежите по света.

Платформата се ражда преди 10 години и към този момент обгръща над 30 страни, измежду които е и България. От основаването си до през днешния ден, YHP доближава над 3 млн. младежи, включва 5000 доброволци, а над 20 000 са подготвените здравни служащи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР