Стартира ремонтът на пътя Криводол – Баурене. Първата копка на

...
Стартира ремонтът на пътя Криводол – Баурене. Първата копка на
Коментари Харесай

Калин Каменов: Пътят Криводол – Баурене е важен за развитието на региона

Стартира ремонтът на пътя Криводол – Баурене. Първата копка на този значим пътен сектор стана в село Баурене, община Криводол.
Проектът е на стойност 4 741 569 лв. с Данък добавена стойност и се финансира по контракт за безплатна финансова помощ по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Изпълнител на строителството на плана е „ Строител Криводол “ ЕООД. Ремонтът на пътя ще продължи 180 дни.
При откриването на строителните действия кметът на Враца Калин Каменов съобщи: " От през днешния ден стартира икономическото възобновление на нашия край, тъй като рехабилитацията на пътя Баурене-Криводол е значим и основен план за цялата област. Убеден съм, че новият път ще разреши на тези от вас, които са в работоспособна възраст почтено да изкарват своето заплащане в огромните фабрики, които се строят във Враца. Това е смисълът да работим дружно - държавното управление на премиера Борисов, регионалния шеф, кметовете на обитаемоте места и да се осъществят планове в полза на хората ".
Каменов уточни още, че в двете заводи, които сега се строят във Враца ще работят близо 1 000 индивида.
" Повече от половин век пътищата на община Криводол са в това положение. Днес, с помощта на европейското финансиране е открит метод нещата да се трансформират ", сподели регионалният шеф Малина Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР