Стартира реконструкцията на улица Белица“ в Пловдив. Предвижда се ремонтът

...
Стартира реконструкцията на улица Белица“ в Пловдив. Предвижда се ремонтът
Коментари Харесай

В пореден пловдивски район стартираха мащабни улични ремонти

Стартира реконструкцията на улица „ Белица “ в Пловдив. Предвижда се ремонтът да продължи 40 дни, през които асфалтът в огромна част от пътната артерия ще бъде сменен.

Ще бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от главното пътно платно и още 700 квадратни метра местни платна. Реконструкцията е на стойност 325 хиляди лв., като се планува след улица „ Белица “ да бъдат ремонтирани и улиците „ Орфей “ и „ Юндола “.

Дейностите бяха инспектирани от кмета на регион „ Западен “ Димитър Колев и заместник-кмета на Пловдив с сектор „ Строителство и вложения “ инж. Пламен Райчев. Те бяха безапелационни, че ремонтите ще обзет най-належащите улици в Пловдив, като това ще бъде направено по допустимо най-качествения метод. Като удостоверение на това кметът на „ Западен “ посочи, че се поставят 10 сантиметра асфалт вместо общоприетите 8.

Ремонтите са част от подхванатите от община Пловдив действия по рехабилитация на пътната мрежа. Общо шест милиона лв. бяха отпуснати на всички районни кметове за преасфалтиране на кварталните улици. От тях за всеки регион ще отидат по към 1 млн. лева Ремонтните действия стартираха на първо време в „ Тракия “, а след „ Западен “ започнаха ремонтите и в регион „ Южен “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР