Стартира реализацията на новата централна гара на междуградските автобуси в

...
Стартира реализацията на новата централна гара на междуградските автобуси в
Коментари Харесай

Зелена светлина за нова автогара в Атина, ще обслужва 40 000 пътници дневно

Стартира реализацията на новата централна гара на междуградските рейсове в Елеонас-Атина, огромен транспортен план, който ще бъде съвременен транспортен портал за авто превоз на дълги дистанции до и от Атина.

С решение на Министерството на околната среда и енергетиката са утвърдени екологичните условия на плана с бюджет над 100 млн. евро, а Изпълнителен орган на плана е Министерството на инфраструктурата и превоза.

Новата автогара ще размени съществуващите междуградски автогари, Кифису и Лиосион, и с нейното внедряване се чака да се трансформира в трансферен център, защото ще бъде до метро Елеонас, в поредност от градски автобусни спирки, с цел да може да се придвижва обществеността елементарно до и от столицата. Автогарата също по този начин ще обслужва национални рейсове на дълги дистанции и интернационалните транспортни рейсове.

Ще включва 4 здания, конферентен център, хотел, зони за надзор на входа до доковете в жанр летище, 70 автобусни паркоместа, магазини и услуги.  Ще обслужва над 40 000 пасажери дневно, което значи 15 милиона пасажери годишно.

Общо затворените площи заемат 41 115,00 кв.м., има спомагателни оборотни площи от 2 765,00 кв.м. а общата застроена повърхност е 43 880,00 кв.м. Подземните паркоместа за автомобили/бусове са 28 052,00 кв.м. спомагателните площи са 35 586,00 кв.м. Общата закрита повърхност е 13 605,00 кв.м. и външна 25489,00 кв.

Автобусите ще влизат в автогарата през улица Кастриас, като ще има две равнища за паркиране на рейсовете, които ще обслужват маршрутите. Общият брой на паркоместата ще бъде 70 и те ще бъдат разпределени на двата етажа на постройка А. По-специално, на долния етаж местата за паркиране на рейсове подхождат на 31 места за 12-метрови или 15-метрови рейсове, 1 паркинг място за 12-метров рейс и две паркоместа за електрически автомобили. Общ брой места: 34.

На най-високия етаж на постройка А ще има 32 места за 12-метрови или 15-метрови рейсове, 2 места за 12-метрови рейсове и 2 паркоместа за електрически коли. Общ брой места: 36
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР