Стартира работата по 4-километров участък от третокласния път Мездра -

...
Стартира работата по 4-километров участък от третокласния път Мездра -
Коментари Харесай

МРРБ обяви начало на ремонта на пътя Мездра - Роман

Стартира работата по 4-километров сектор от третокласния път Мездра - Роман в правата сред Мездра и село Горна Кремена, оповестява Министерство на регионалното развитие.

Това стана ясно при ревизия на част от републиканската пътна мрежа във Врачанска област , която направи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

За ремонта на този сектор са обезпечени над 2,8 млн.лв. по програмата за настоящ ремонт и поддържане от бюджета на АПИ . Предвижда се осъществяване на напълно нова структура на пътното тяло, създаване на банкети, канавки, както и дренажна система.

До началото на зимния сезон се чака ремонтът на сектора да бъде напълно завършен , дават обещание от строителната компания.

" За ремонтните действия на 27,6 км от третокласния път Мездра - Роман има направен софтуерен план, който е утвърден ", разяснява Аврамова и добави, че индикативната стойност на ремонтните действия е 16 млн. лева

Срокът за осъществяване е до края на идната година .

До края на април идната година ще завърши ремонта на част от пътя Софрониево - Бутан .

В момента се правят превантивни ремонтни действия на 6,3 км от третокласния път , които стартираха още през месец май тази година. За тях са обезпечени съвсем 660 хиляди лева от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ".

В рамките на ремонтните действия се планува изсичане на шубраци и млада гора в обсега на републиканския път , осъществяване на отводнителни мероприятия, частични поправки на пътната настилка.

Ремонт се прави и на мостовото оборудване над река Огоста, което е строено 1966-та година . Ще бъдат сменени дилатационни фуги на моста, тротоарни конзоли и парапет за пешеходци.

Ремонтът на моста би трябвало да завърши преди зимния сезон , твърди компанията - реализатор.

Временно, заради щета на съществена строителна машина работата е била спряна, само че повредата е отстранена и ремонтните действия на пътя не престават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР